Ροδοπη: Σβηνει η καπνοπαραγωγη απο ξηρασια, ασθενειες αλλα και γραφειοκρατικες καθυστερησεις

Το 60% της παραγωγής χάνεται, την ώρα που οι καπνοπαραγωγοί δεν έχουν λάβει την επιστροφή του ΦΠΑ του 2016

Την αγωνία των καπνοπαραγωγών, που βλέπουν τα καπνά τους να σβήνουν στα χωράφια, την ώρα που δεν έχουν λάβει ούτε την επιστροφή του ΦΠΑ για το 2016, εκφράζει με δύο επιστολές του προς τους αρμόδιους, τις οποίες κοινοποιεί και στους τρείς βουλευτές της Ροδόπης, ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης.
 
Στη μία ο Συνεταιρισμός ζητά να αξιολογηθεί για κατ’ εξαίρεση περιπτώσεις και να αποζημιωθεί η ζημιά που έχει γίνει φέτος στις καλλιέργειες καπνών, η οποία ξεπερνά το 60% στην Ροδόπη, ενώ σε πολλά καπνοχώραφα έπρεπε να γίνουν επαναφυτεύεσεις.
 
Στην μία επιστολή του ο Συνεταιρισμός προτρέπει να κινηθούν το ταχύτερο οι διαδικασίες, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για τους καπνοπαραγωγούς, οι οποίοι την ίδια ώρα δεν έχουν λάβει στην πλειοψηφία τους την επιστροφή ΦΠΑ του 2016.
 
Στη δεύτερη επιστολή του ο Συνεταιρισμός εξηγεί πως αναλαμβάνει κάθε έτος την διαδικασία της υποβολής των δηλώσεων επιστροφής ΦΠΑ μελών του, όμως για περίπου 1.300 παραγωγούς-μέλη του δεν έχει γίνει ακόμα η επιστροφή για το 2016, την ώρα που έχει ξεκινήσει η υποβολή για το 2017.
 
Τα τοπικά γραφεία της ΑΑΔΕ φέρεται να επικαλούνται έλλειψη προσωπικού, για αυτό και ο Συνεταιρισμός ζητά κεντρική διευθέτηση του θέματος για να πληρωθούν οι παραγωγοί όσα τους δικαιούνται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.