Ορθες αναπτυξιακες πολιτικες ζητησαν τα Επιμελητηρια της ΑΜΘ απο τον Υφυπουργο Αναπτυξης

Τελωνειακές υποδομές στη Νυμφαία, συμψηφισμό χρεών και κίνητρα για την περιοχή ζήτησαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ από τον Στ. Πιτσιόρλα

Συνάντηση με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων αλλά και εκπροσώπους φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιουνίου ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας στην Αλεξανδρούπολη.
 
Ο Υφυπουργός βρέθηκε στην πόλη για να εγκαινιάσει την Έκθεση Alexpo 2018, και συνάντησε τους φορείς, από τους οποίους πληροφορήθηκε τα προβλήματα που πλήττουν την επιχειρηματικότητα της περιοχής.
 
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης, στον κ. Πιτσιόρλα παρουσιάστηκε η τραγική κατάσταση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή λόγω της υψηλότατης φορολογίας αλλά και του εχθρικού εξωτερικού περιβάλλοντος και προτάθηκαν λύσεις για την επιδότηση του εργοδοτικού κόστους, το παρεμπορίο, το υψηλό μεταφορικό κόστος και τα διόδια, την διαχείριση του ιδιωτικούχρέους των επιχειρήσεων αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνάρτηση με τον τραπεζικό τομέα.
 
Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ζήτησαν ενδεικτικά:
 
– Δημιουργία τελωνειακών υποδομών στη Νυμφαία και εντατικοποίηση των ελέγχων.
– Συμψηφισμό των χρεών των επιχειρήσεων με τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
– Μη κατάργηση των απαλλαγών στα διόδια για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της περιοχής και μη αύξηση των τιμών όπως προβλέπονται στη νέα ΚΥΑ.
– Δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις
– Μετατροπή ποσοστού των επιδομάτων ανεργίας σε επιδόματα εργασίας, ώστε και οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να προσλάβουν προσωπικό και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους και οι άνεργοι να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.
– Επιδότηση Μεταφορικού κόστους των Επιχειρήσεων.
– Παροχή κινήτρων για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας.
– Επέκταση του Καταπιστευτικού Λογαριασμού σε όλα τα προγράμματα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.