Πολιτικο «αλαλουμ» με αφορμη το Μακεδονικο

Της έκδοσης

Όλα τα έχει ο «μπαξές», εκείνο που έλειπε από την καθημαγμένη λόγω μνημονίων χώρα, είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα σε πολιτικό επίπεδο λόγω Μακεδονικού. Έτσι, ακόμη κι εκείνοι που βλέπουν με θετικό τρόπο τη συμφωνία, γιατί επιτέλους μπήκαν σ’ ένα χαρτί τα αυτονόητα, ήτοι ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμιά σχέση με την κληρονομιά του μεγάλου Αλεξάνδρου, κατοικούν σε μια περιοχή της πάλαι ποτέ μεγάλης γεωγραφικά Μακεδονίας, που είναι σήμερα η Severna Macedonia, και, κυρίως, όλο αυτό το αναγνωρίζουν οι ίδιοι Σκοπιανοί, συν του ότι δέχονται ότι η γλώσσα τους είναι σλαβογενής, κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, και αισθανόμασταν ότι από ένα βάρος επιτέλους ησυχάσαμε, αυτό που συμβαίνει, και ζούμε αυτές τις μέρες είναι το λιγότερο, σε πολιτικό επίπεδο, απαράδεκτο.
 
Γιατί «στις πλάτες» ενός εθνικού θέματος, που όλοι δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι, μπορεί ν’ αναγνωρίσουν ότι είναι θετικό και μόνον από το γεγονός ότι κλείνει με μια πολιτική εκατέρωθεν συμβιβασμών, όπως είναι λογικό,  ένα μέτωπο που μας ταλάνισε επί τριάντα συναπτά έτη, εντούτοις με αφορμή ένα εθνικό θέμα, εκείνο που κυρίως αναδεικνύεται είναι η μικροπολιτική διάσταση του πολιτικού συστήματος της χώρας.
 
Με προεξάρχουσα την κυβέρνηση, η οποία οφείλει πλέον να ασκήσει κριτική στα πεπραγμένα της -και να συνέλθει- για τη συνεργασία της μ’ αυτόν τον δίβουλο εταίρο, τους ΑΝΕΛ, που για μια ακόμη φορά, δείχνουν ότι ό,τι τους ενδιαφέρει είναι τα ψηφαλάκια των «πατριωτών» και η επιβίωση των στελεχών τους στις θέσεις βουλευτών, επιβίωση στηριγμένη στην πατριδοκαπηλία.
 
Το ίδιο «στις πλάτες» ενός εθνικού θέματος ρίχνει λάδι στη φωτιά και η αξιωματική αντιπολίτευση, δίνοντας τα όλα με την πρόταση μομφής, μήπως μια καλή ξεφορτωθεί τον ΣΥΡΙΖΑ κι οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, αναλαμβάνοντας επιτέλους τη διακυβέρνηση της χώρας.
 
 Όσο για το Κίνημα Αλλαγής, τι να πει κανείς!!! Ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και ότι δεν θα ταυτιστεί ούτε με τον κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ, ούτε με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήτοι θα αξιολογήσει τη συμφωνία για το Μακεδονικό ως ένα εθνικό ζήτημα, πέρα και πάνω από μικροκομματικά συμφέροντα.
 
Αυτόν τον ρόλο εξάλλου δεν επωμίστηκε;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.