Η Ελληνικη Αστυνομια κανει ανακυκλωση και δινει τα εσοδα σε ορφανα αστυνομικων και πυροσβεστων

Η ΕΛ.ΑΣ. έγινε ο πρώτος Οργανισμός του δημοσίου στην εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για την ανακύκλωση στον δημόσιο τομέα

Ο πρώτος Οργανισμός του Δημοσίου έγινε η Αστυνομία σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για την ανακύκλωση συσκευασιών στον δημόσιο τομέα.
 
Η παρουσίαση του προγράμματος, το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη πιλοτικά από την αστυνομία σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης έγινε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα και του αναπληρωτή υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελου. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν σκέψη και όραμα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και έχει ξεκινήσει σε 14 υπηρεσίες της Αττικής και σε μία στη Θεσσαλονίκη με προοπτική να επεκταθεί σε όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
 
Σε πρώτη φάση έχουν τοποθετηθεί 180 κάδοι ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικά μπουκάλια, αλουμίνιο και γυαλί αρχής γενομένης από τις παιδικές κατασκηνώσεις της Αστυνομίας. Για κάθε συσκευασία η Αστυνομία θα λαμβάνει ανταποδοτικά τρία λεπτά και το ποσό που θα προκύπτει από την ανταποδοτική ανακύκλωση θα κατατίθεται στον ειδικό λογαριασμό αρωγής ορφανών τέκνων της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.