«Πλημμυρισε» απο χαρουμενες παιδικες φωνες το Αλσος Αγ. Παρασκευης (+Gallery)

1ο Παιδικό Φεστιβάλ στην Κομοτηνή

«Πλημμύρισε» από χαρούμενες παιδικές φωνές το Άλσος Αγ. Παρασκευής το διήμερο 9 και 10 Ιουνίου στο πλαίσιο του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ «Καλωσήρθες Καλοκαίρι»που έλαβε χώρα στην Κομοτηνή.

Η εκδήλωση  διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης με την υποστήριξη του Συλλόγου Εβριτών Νομού Ροδόπης, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής, της Δ/νσης Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Τμήμα Φυσικής Αγωγής και του Δήμου Κομοτηνής.

Ομάδες μαθητών από τα δημοτικά σχολεία του Ν. Ροδόπης, επικουρούμενες από χοροδιδασκάλους του Συλλόγου Εβριτών, της Ομάδας Φυσικής Αγωγής και  γυμναστών των σχολείων παρουσίασαν στο κοινό της Κομοτηνής στο τέλος της σχολικής χρονιάς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια με αναφορά στην παράδοση της Θράκης και το λαϊκό πολιτισμό της και μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούσαν τον μοντέρνο χορό, τα παραδοσιακά παιχνίδια, την ζωγραφική, τις παιδικές κατασκευές, την προβολή ταινιών, την ανάγνωση παραδοσιακών παραμυθιών, το παιδικό θέατρο, την δημιουργική απασχόληση με κλόουν κ.λ.π., ως επιστέγασμα της όλης προσπάθειας που στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στον εθελοντισμό.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στον επόμενο «ΠτΘ».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατώντας στην κεντρική εικόνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.