Το “Diego Rivera Trio” το δευτερο μουσικο act του «Μαρμελαδα Wine Jazz Art Festival»

Η συνέχεια την προσεχή Πέμπτη με «άρωμα» και γεύσεις Σαντορίνης

Μπορεί στην καθομιλουμένη η λέξη jazz να έχει προσλάβει μια αρνητική χροιά, τούτο όμως δεν σημαίνει πως ισχύει το ίδιο και για το μουσικό είδος που ακούει στο εν λόγω όνομα και έχει συνδεθεί με το ρηξικέλευθο, τον ρυθμό, τον αυτοσχεδιασμό, την τεχνική.

Οι λάτρεις του εν λόγω μουσικού είδους, ανά τον κόσμο, πλείστοι, της Κομοτηνής μηδέν εξαιρουμένης, που εδώ και κάποια χρόνια έχει αποκτήσει το δικό της «στέκι» στη jazz μουσική. Ο λόγος βέβαια για τη Μαρμελάδα Wine Bar οι προτάσεις της οποίας όσο αφορά στο σκέλος των ζωντανών εμφανίσεων είναι πλέον εγγύηση. Διαπίστωση που επιβεβαιώνεται από την προσέλευση σε κάθε ζωντανή εμφάνιση, η οποία διοργανώνεται στο κατάστημα.

Άλλωστε η σχέση jazz και Μαρμελάδας είναι διαρκής ήδη από την έναρξη λειτουργίας του καταστήματος και μάλιστα πλέον έχει προσλάβει και «επίσημο» χαρακτήρα χάρη στην πρωτοβουλία του καταστήματος για τη διοργάνωση του πρώτου  «Μαρμελάδα Wine Jazz Art Festival», που εκτός από μουσική περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας και φυσικά δοκιμές κρασιών.

Στο πλαίσιο του εν λόγω φεστιβάλ το Σάββατο, που μας πέρασε, φιλοξενήθηκε στον χώρο του καταστήματος το “Diego Rivera Trio”, ένα τρίο μουσικής jazz δηλαδή που απαρτιζόταν από τον σαξοφωνίστα Diego Rivera, τον Λάκη Τζίμκα στο κοντραμπάσο και τον Γιώργο Κλούντζο στα τύμπανα.

Μόνο τις μουσικές διαδρομές καθενός εκ των συμμετεχόντων του trio να διαβάσει κανείς, καταλαβαίνει αμέσως πως δεν χωρούσε αμφιβολία για το αποτέλεσμα της εμφάνισης.  Ο Diego Rivera, καθηγητής της Jazz στο Michigan State University, με συναυλίες σε Αμερική, Ρωσία, Ιαπωνία και δεξιοτέχνης του σαξοφώνου ενώθηκε μουσικά για μοναδική βραδιά με τους επίσης δεξιοτέχνες εκπροσώπους της εγχώριας jazz σκηνής Λάκη Τζίμκα και Γιώργο Κλουντζό, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με κλασικά κομμάτια της παγκόσμιας jazz σκηνής, αλλά και συνθέσεις από τις προσωπικές τους μουσικές «διαδρομές» που είναι ομολογουμένως πλούσιες.

Τρεις μουσικοί, ο καθένας απ' αυτούς με σημαντική ιστορία στην χώρα μας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, που επέστρεψαν στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στην σκηνή της «Μαρμελάδας» που έχει κατοχυρωθεί στην σκέψη τους ως ένα μοναδικό «καταφύγιο» έκφρασης των δημιουργιών τους, αλλά και στο κοινό της πόλης ως η απόλυτη «jazz μουσική σκηνή» με εκλεκτό όμως γούστο και στον οίνο.

Συνέχεια αυτήν την Πέμπτη με «άρωμα» Σαντορίνης

Γεγονός αδιαπραγμάτευτο, το οποίο έρχεται να υπενθυμίσει για ακόμα μία φορά η επόμενη εκδήλωση του «Μαρμελάδα Wine Jazz Art Festival» που αφορά στην παρουσίαση δύο εκ των σημαντικότερων κρασιών της Ελλάδας, που φέρουν την υπογραφή  της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών προϊόντων – Santo Wines.

Αυτή την Πέμπτη, 7 Ιουνίου, όσοι «πιστοί» θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το δυναμικό «Ασύρτικο» αλλά και το αρωματικό «Νυχτέρι» καθώς και τις ευφάνταστες  Cocκtail παρασκευές τους, εμπνευσμένες από το ηφαιστιακό νησί της Σαντορίνης.

Το 20ήμερο Φεστιβάλ ολοκληρώνεται μουσικά, όπως και ξεκίνησε, την Κυριακή, 10 Ιουνίου, με τους Diminuita Swing Jazz,  ένα από τα πρώτα σχήματα που ξεκίνησαν να παίζουν gypsy jazz στην Ελλάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.