«Γνωριζω την πολη μου. Αγαπω τον πολιτισμο της!»

Η δημιουργική διάθεση των μαθητών συναντά τον πολιτισμό και την ιστορία της Κομοτηνής - Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου

Με αφορμή το 2018, ως ευρωπαϊκό έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, με την συμμετοχή ασκούμενων φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας και του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, υλοποίησαν μία εκπαιδευτική δράση για μαθητές Δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής με τίτλο «Γνωρίζω την Πόλη μου. Αγαπώ τον Πολιτισμό της».
 
Στόχος αυτής της εκπαιδευτικής δράσης, ήταν η πόλη μας να «συστηθεί» στους μικρούς μας φίλους και μελλοντικούς πολίτες της, χρησιμοποιώντας βιωματικά παιχνίδια για τη γνωριμία τους με τα μνημεία, το «πράσινο», τους δρόμους και τους ανθρώπους της.
 
Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης, την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 και ώρα 10:00 στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ) , δίνουμε όλοι ραντεβού με τους μαθητές του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Μάστανλη Κομοτηνής, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, με στόχο να μας παρουσιάσουν οι ίδιοι οι μαθητές τις εργασίες που υλοποίησαν (π.χ. εικαστικές δημιουργίες, φωτογραφίες, κείμενα) και την εμπειρία που αποκόμισαν από την συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω την πόλη μου. Αγαπώ τον Πολιτισμό της».
 
Σε κλίμα γιορτινό, με μουσική και καλή διάθεση, οι παριστάμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και ιδέες για την κουλτούρα και τον πολιτισμό της πόλης μας και να μοιραστούν με τους μαθητές την σπουδαιότητα της πολιτισμικής ποικιλομορφίας που διακρίνει την Κομοτηνή!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.