Στον Δημαρχο Κομοτηνης κατοικοι της Ιαμπολης για το προβλημα της υδροδοτησης

«Προειδοποιούν» για μαζική «κάθοδο» στο Δημαρχείο αν δεν βρεθεί λύση εντός των επόμενων ημερών

Στο Δημαρχείο της Κομοτηνής βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης κάτοικοι του οικισμού Ιάμπολης του Δήμου, όπου συναντήθηκαν εκ νέου με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη για την αντιμετώπιση του προβλήματος υδροδότησης που αντιμετωπίζει ο οικισμός.

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, για περισσότερες από 20 μέρες ο οικισμός της Ιάμπολης παραμένει χωρίς νερό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να καλύψουν έστω τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες.

Το χρονίζον πρόβλημα, το οποίο ωστόσο, όπως επεσήμαναν οι κάτοικοι, μιλώντας στον «ΠτΘ», φέτος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, γνωστοποιήθηκε εκ νέου με παρέμβαση της δημοτικής παράταξης «Εμείς η Πόλη» στην οποία στράφηκαν οι κάτοικοι, ζητώντας να ασκηθούν πιέσεις για την επίλυση του προβλήματος.
Κατόπιν αυτού εκπρόσωποι των κατοίκων, συνοδευόμενοι από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Αμέτ Ερτζάν και Χασάν Χασάν επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Κομοτηνής, ούτως ώστε να του εκθέσουν το πρόβλημα, ζητώντας την άμεση επίλυσή του.

Τζαέτ Σουλεϊμάν «Αγοράζουμε νερό για την κάλυψη των βασικών μας αναγκών»

Όπως εξήγησε ο κ. Τζαέτ Σουλεϊμάν, κάτοικος του οικισμού, «εδώ και 25 ημέρες δεν υπάρχει σταγόνα νερού στον οικισμό. Είναι η περίοδος φυτέματος του καπνού, όπου οι πλειοψηφία των κατοίκων περνούν δέκα ώρες στα χωράφια και γυρνώντας στα σπίτια τους δεν έχουν νερό να κάνουν μπάνιο. Αντίστοιχα οι νοικοκυρές δεν μπορούν να μαγειρέψουν, με αποτέλεσμα να αγοράζουμε νερό από έξω για την κάλυψη των βασικών μας αναγκών».

Το πρόβλημα αυτό είναι χρόνιο, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «ωστόσο η κατάσταση φέτος έχει ξεφύγει» τόνισε χαρακτηριστικά για να επισημάνει πως αν δεν λυθεί το πρόβλημα εντός 3-4 ημερών, το σύνολο των κατοίκων του οικισμού θα βρεθούν έξω από το δημαρχείο της Κομοτηνής για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

Αμέτ Ερτζάν «Εδώ και χρόνια ακούμε πως το πρόβλημα “θα λυθεί” αλλά δεν λύνεται ποτέ»

Την αιτία του προβλήματος περιέγραψε στον «ΠτΘ» ο κ. Αμέτ Ερτζάν επισημαίνοντας πως αυτό ξεκινά από το γεγονός ότι η παροχή ξεκινά από το Τυχηρό με αποτέλεσμα το νερό να μην επαρκεί για την Ιάμπολη, για να  υπογραμμίσει επίσης πως και οι εγκαταστάσεις του αντλιοστασίου είναι σε άθλια κατάσταση.

«Εδώ και χρόνια ακούμε πως “θα λυθεί” αλλά δεν λύνεται ποτέ» σημείωσε ο ίδιος εξηγώντας πως «φέραμε το θέμα στη δημοσιότητα για να μας λάβει υπόψιν η διοίκηση του Δήμου».

Ο κ.Ερτζάν γνωστοποίησε επίσης την ενόχλησή του για την στάση του κ. Πετρίδη κατά την διάρκεια της συνάντησης λέγοντας πως «κατά την διάρκεια της συνάντησης ειπώθηκε σε εμένα πως δεν θα επιτρέπουν στους κατοίκους του οικισμού να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους».

«Αυτή δεν είναι απάντηση Δημάρχου» τόνισε ο κ.Ερτζάν και συνέχισε λέγοντας πως «ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να αγκαλιάσει τους πάντες. Και την αντιπολίτευση και όσους δεν τον ψήφισαν, γιατί δεν είναι δήμαρχος της παράταξης και των ψηφοφόρων του, είναι δήμαρχος Κομοτηνής».

«Αν ο ίδιος δώσει εντολή στην ΔΕΥΑΚ το πολύ σε δύο μέρες το πρόβλημα λύνεται» κατέληξε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.