H μικρη πλην ομως «εκκωφαντικη παρουσια» της Δομινας Αποστολιδου

Η έκθεση φωτογραφίας της Κομοτηναίας ερασιτέχνη φωτογράφου φιλοξενείται στο «Μαρμελάδα Wine Bar»

Αποτέλεσμα της «συνάντησης» ανθρώπων με τις ίδιες ανησυχίες, καλλιτεχνικές και μη, και την ίδια αγάπη για την δημιουργία αποτελεί η έκθεση φωτογραφίας “Little Presence” της ερασιτέχνη φωτογράφου κ. Δομίνας Αποστολίδου, η οποία φιλοξενείται έως και το τέλος του πρώτου «Μαρμελάδα Wine Jazz Art Festival», ήτοι έως τις 10 Ιουνίου στο ομώνυμο Wine Bar «Μαρμελάδα» στην Κομοτηνή.
 
Αποτέλεσμα της συνάντησης της δημιουργού κ. Δομίνας Αποστολίδου με τους κ.κ. Γιώργο Αϋφαντή και Νατάσα Παπάζογλου και της σύμπραξής τους για μία έκθεση φωτογραφίας που εξελίχθηκε τελικά σε ένα καλλιτεχνικό project που περιλαμβάνει επίσης στίχους αλλά και video art.
 

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 20 Μαΐου, παρουσία φίλων και συνεργατών των συντελεστών της, αλλά και φίλων της τέχνης της φωτογραφίας. Έκτοτε 23 φωτογραφίες της Δομίνας  Αποστολίδου «στολίζουν» τον χώρο της «Μαρμελάδας» μαζί με στίχους γραμμένους από την ίδια, σχετικούς όπως η ίδια μαρτυρά με το περιεχόμενο των φωτογραφιών της, καθώς και ένα βίντεο δια χειρός του Γιώργου Αϋφαντή που περιέχει επίσης φωτογραφίες αλλά στίχους σε απαγγελία της ίδιας, «δεμένα» ιδανικά με μουσική υπόκρουση.
 
Όπως εξήγησε η κ. Αποστολίδου οι φωτογραφίες αυτές, καθώς και πλειάδα άλλων που για την οικονομία του χώρου δεν εμπεριέχονται στην έκθεση, αποτελούν το αποτέλεσμα της φωτογραφικής της «σοδειάς» ενός περίπου έτους. 

Δομίνα Αποστολίδου «Η παρουσία της φωτογραφίας στη ζωή μου ήταν καταλυτική» 

«Οι φωτογραφίες δεν έχουν ένα συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο ένα μεγάλο μέρος τους είναι κυρίως πορτρέτα στην πλειοψηφία των παιδιών μου, λόγω ευκολότερης πρόσβασης» εξήγησε η ίδια, επισημαίνοντας πως το ανθρώπινο στοιχείο είναι κάτι σχετικά καινούργιο στη δική της φωτογραφική θεματολογία.
 

Η ίδια είναι πολιτικός μηχανικός, ωστόσο ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία από το 2011, όταν και ξεκίνησε από την φωτογραφική ομάδα της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής. Μέσα στα 7 χρόνια που ακολούθησαν οι Κομοτηναίοι και όχι μόνο, έχουμε γνωρίσει την δουλειά της τόσο μέσα από τη συμμετοχή της στις εκθέσεις και τις δουλειές της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής στην οποία ανήκει, αλλά προσφάτως και από το φωτογραφικό λεύκωμα “Connecting Flows” που κυκλοφόρησε.
 
«Τα τελευταία 7 χρόνια ασχολούμαι πολύ με την φωτογραφία. Αφιερώνω πολύ χρόνο σε αυτό καθημερινά, όχι απαραιτήτως για να φωτογραφίσω κάποιον ή κάτι, αλλά διαβάζοντας γι’ αυτήν, παρακολουθώντας δουλειές άλλων» τόνισε για να υπογραμμίσει πως «η παρουσία της φωτογραφίας στην ζωή μου ήταν καταλυτική». Σήμερα η ίδια ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία όπως επιλέγει να την χαρακτηρίσει, φωτογραφίζοντας όπως σημείωσε «κυρίως την ζωή μου».
 

Στην εξέλιξή της αυτή έχει βοηθήσει και η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής, μέλος της οποίας είναι. «Θεωρώ ότι στόχος των ομάδων είναι να αναδεικνύονται οι μονάδες και η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής είναι μία ομάδα μέσα στην οποία εγώ εισέπραξα την αγάπη, την στήριξη και την αποδοχή και κατάφερα να βρω τον τρόπο να μιλήσω για τα δικά μου πράγματα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά για να τονίσει την δουλειά που επιτελείται σε πολλαπλά επίπεδα στις τάξεις της.
 
«Στόχος μας είναι να προχωράμε αλλά κυρίως ως ομάδα να βρισκόμαστε, να συζητάμε για αυτό που αγαπάμε και να περνάμε καλά, γιατί η καλλιτεχνική πορεία του καθενός είναι μοναχική» συνέχισε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.