Μαγευτικη η παρασταση του Μουσικου Σχολειου Κομοτηνης

Η ιστορία των μαθηματικών ξετυλίχθηκε μέσα από τον συνδυασμό θεάτρου, μουσικής και χορού

Τα είχε όλα η παράταση που ετοίμασε το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής με αφορμή την ανακήρυξη του 2018 ως έτους Μαθηματικών από το υπουργείο Παιδείας. Μουσική, χορός και θέατρο συμπλέχθηκαν δημιουργικά, δημιουργώντας ένα άρτιο θέαμα από αυτά που μας έχει συνηθίσει το Μουσικό Σχολείο.
 

«Για 5η συνεχόμενη χρονιά είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε μια ακόμη πρωτότυπη δουλειά μας. Όπως φανερώνεται και από τον τίτλο της εκδήλωσης «Η μουσική των αριθμών» δύο είναι τα επιστημονικά πεδία που πρωταγωνιστούν σε αυτήν, η μουσική και τα μαθηματικά» εξήγησε, καλωσορίζοντας τους παριστάμενους η κ. Όλγα Αμανατοπούλου, μία εκ των υπευθύνων καθηγητών.
 
«Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, πέρα από την ειδικευμένη μουσική παιδεία που έλαβαν οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών, ήρθαν σε επαφή με πολλά είδη καλλιτεχνικής έκφρασης όπως το θέατρο, ο χορός, η σκηνική παρουσία, η αισθητική» συνέχισε η ίδια για να συμπληρώσει πως «η ξεχωριστή πινελιά για φέτος είναι η επαφή των παιδιών όχι μόνο με τη θεωρία των μαθηματικών, αλλά και με την ιστορία τους». Η παραπάνω επιλογή μάλιστα όπως εκμυστηρεύτηκε η κ. Αμανατοπούλου φάνηκε να προσελκύει την προσοχή των μαθητών και να δυναμώνει ή να καλλιεργεί την αγάπη τους στα μαθηματικά.
 

«Με τις τελευταίες εκδηλώσεις, η δουλειά μας έχει περάσει σε άλλα επίπεδο, γεγονός που θα διαπιστώσετε και φέτος. Μαθητές και καθηγητές έβαλαν τα δυνατά τους και με τη στήριξη των συνδιοργανωτών και των χορηγών είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε ένα μαγευτικό θέαμα» είπε η ίδια, κλείνοντας για να παραχωρήσει τη σκηνή στους συντελεστές της παράστασης, οι οποίοι και εξάλειψαν κάθε ενδεχόμενη υπόνοια για υπερβολή στα λόγια της κ. Αμανατοπούλου.
 
Πράγματι το θέαμα ήταν μαγευτικό! Πολύχρωμα κοστούμια, μουσικές και χοροί από τα μήκη και πλάτη του κόσμου, ξετύλιξαν το νήμα της ιστορίας των μαθημάτων από την εποχή των Νεάντερνταλ μέχρι την σύγχρονη εποχή, ικανοποιώντας και τους πλέον απαιτητικούς θεατές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.