«Εκει που ξεκινησαν ολα» ελαβαν τα πτυχια τους 24 φοιτητες του Τμηματος Ελληνικης Φιλολογιας (+ Gallery)

Τελετή ορκωμοσίας με το συγκινητικό δημόσιο «ευχαριστώ» των πτυχιούχων προς την οικογένεια του ΔΠΘ για πρώτη φορά

24 νέους επιστήμονες καλωσόρισε χθες στην μεγάλη του οικογένεια ο κλάδος της ελληνικής Φιλολογίας, καθώς 24 απόφοιτοι του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης έλαβαν τα πτυχία τους στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης στην Κομοτηνή.
 

Μία ορκωμοσία που ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς της Κοσμητόρισσας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ κ. Ζωή Γαβριηλίδου και της προέδρου του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας κ. Μαρίας Τζιάτζη, ξεχώρισε όμως καθότι για πρώτη φορά τον λόγο έλαβαν και οι απόφοιτοι του Τμήματος δια της πτυχιούχου κ. Ανθής Αλευρά, που ανέβηκε στο βήμα και ανέγνωσε το ευχαριστήριο που είχαν ετοιμάσει, εν είδει αποχαιρετισμού για τους καθηγητές τους και συνολικά το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος που συνέβαλε τα μέγιστα όπως είπαν στην επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους.
 

«Η αγάπη και η όρεξη που έχουν αυτοί οι άνθρωποι για τη δουλειά τους μας παρότρυνε συνεχώς να θέλουμε να βγούμε εκεί έξω και να μεταλαμπαδεύσουμε τα όσα μάθαμε. Τα δώρα που μας προσέφεραν είναι αμέτρητα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά στις πάμπολλες, όπως εξήγησε, ευκαιρίες που το ΔΠΘ και το ΤΕΦ τους προσέφερε για να σημειώσει πως «πρόκειται για ένα καταπληκτικό τμήμα σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο».
 
«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πεις αντίο σε αυτή την οικογένεια και εξίσου συγκινητικό να ξέρεις πως οι πόρτες του πανεπιστημίου θα είναι πάντα μία ανοιχτή αγκαλιά που θα είναι πάντα διατεθειμένη να σου διδάξει κι άλλα» συμπλήρωσε για να υπογραμμίσει τέλος πως «θα καμαρώνουμε για εσάς, όπως και εσείς για εμάς. Θα μιλάμε πάντα σαν να ανήκουμε  πάντα εδώ, όπου και αν φτάσουμε. Άλλωστε η αρχή θα είναι πάντα το ήμισυ του παντός και η αρχή μας ήταν αυτό εδώ το αμφιθέατρο. Και επειδή σε αυτή την πόλη δεν λέμε  ποτέ αντίο θα πούμε εις το επανιδείν» κατέληξε.
 

Τον όρκο διάβασε η πρωτεύσασα κ. Ζωή Τζώρα  που αποφοίτησε με βαθμό 7,530, η οποία ήταν και η πρώτη που έλαβε το πτυχίο της αλλά και τον πάπυρο της από τα χέρια των κ.κ. Γαβριηλίδου και Τζιάτζη.
 
Ακολούθησαν οι υπόλοιποι απόφοιτοι, καταχειροκροτούμενοι από γονείς και φίλους που έδωσαν το «παρών» και τους οποίους συνεχάρησαν επίσης οι καθηγητές του Τμήματος κ.κ. Πηνελόπη Καμπάκη – Βουγιουκλή, Σμαρώ Νικολαΐδου, Γρηγόρης Παπαγιάννης, Κωνσταντίνος Τσουρής  και Νίκος Μαυρέλος.   
 
Καλή σταδιοδρομία σε όλους!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.