Η εγκαταλειψη παιδιων και ηλικιωμενων μεσα απο τα ματια των νεων της Κομοτηνης

Νικηφόρος Μπλεμένος, σεναριογράφος «Ο κύκλος εγκατάλειψης είναι μία μορφή ‘δοσοληψίας’ ∙ όλοι μας εγκαταλείπουμε, αλλά κάποια στιγμή θα εγκαταλειφθούμε»

Σε θερινούς ρυθμούς συνεχίζονται οι δράσεις της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής με το Φεστιβάλ Πολιτιστικών Αλκυονίδων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «άνοιξε» το θεατρικό τμήμα της κοινότητας «Contra Rolos», με τους νέους να παρουσιάζουν στην σκηνή του Πολιτιστικού Κυττάρου (πρώην ΡΕΞ) το «Γηροκομείον η Ελπίς» του σεναριογράφου, κ. Νικηφόρου Μπλεμένου στις 21 και 22 Μαΐου.
 

Η παράσταση κέρδισε τα καλύτερα σχόλια από το κοινό, αφού βασιζόταν σε μία πολύ ιδιαίτερη εναλλαγή κωμικών και δραματικών στοιχείων μέσα από τα οποία αναδείχθηκε η κεντρική θεματική, από την μία, δηλαδή,  η εγκατάλειψη των ηλικιωμένων, από την άλλη των μωρών που «αφού γεννήθηκαν, αποφασίσαμε ότι δεν θέλουμε», όπως είπε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο κ. Μπλεμένος.
 
Μέσα από σκηνές γεμάτες χιούμορ, άφθονο γέλιο αλλά και ουκ ολίγες «αιχμές» ο θεατής φεύγει έχοντας καταλάβει πως εν τέλει αυτές οι δύο μορφές εγκατάλειψης δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους. Εξάλλου, όπως εξήγησε και ο ίδιος ο σεναριογράφος ο κύκλος εγκατάλειψης είναι μία μορφή «δοσοληψίας» ∙ όλοι μας εγκαταλείπουμε, αλλά κάποια στιγμή θα εγκαταλειφθούμε.
 

Συναισθηματική φόρτιση προκάλεσε και η επιλογή μουσικής επένδυσης, με «κορύφωση» το τραγούδι του Κώστα Χατζή, «Λεγόμαστε άνθρωποι» το οποίο αξίζει να ακούμε κατά καιρούς για να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Μια αυτοκριτική που λέει ότι πολλές φορές δεν αξίζει να λεγόμαστε άνθρωποι…
 
Ο κ. Νικηφόρος Μπλεμένος θέλησε να αφιερώσει την παράσταση στην μνήμη του παππού του, ενώ δεν παρέλειψε γεμάτος θέρμη να ευχαρισθήσει τα μέλη του θεατρικού τμήματος της κοινότητας που μέσα σε διάστημα 2,5  μηνών κατάφεραν « να πραγματώσουν επί σκηνής με τρόπο συγκινητικό τους ρόλους που είχα σκαρφιστεί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.