Για αλλη μια φορα η Λεσχη Φιλαναγνωσιας Κομοτηνης «ξεκλειδωσε» την γνωση

Με μεγάλη συμμετοχή η τελευταία της συνάντηση για την φετινή χρονιά - Παρών και ο Χρήστος Χωμενίδης με το νέο του βιβλίο

Πλήθος αναγνωστών «πλημμύρισε» την αίθουσα της Λέσχης Κομοτηναίων στις 20 Μαΐου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελευταία φετινή συνάντηση της Λέσχης Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής. Τα μέλη της μας «σύστησαν» τον συγγραφέα, κ. Χρήστο Χωμενίδη, ο οποίος παρουσίασε το νέο του μυθιστόρημα «Φοίνικας».
 

Για την νέα του δουλειά μίλησαν η φιλόλογος, κ. Ρένα Σαμαρά-Μάινα, φιλόλογος, η συγγραφέας, κ. Φωτεινή Ναούμ, καθώς και ο δικηγόρος και τέως υπουργός, κ. Γιώργος Πεταλωτής, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, κ. Σοφία Μενεσελίδου, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ», κ. Σάκης Νταντανίδης, ο συγγραφέας, κ. Χρήστος Χαρτοματσίδης, η κ. Τατιάνα Χαρτοματσίδη και ο γραφίστας, κ. Γιώργος Παπαλεξάνδρου. Από την παρουσίαση δεν έλειψαν τα Βιβλιοχαρτοπωλεία «Βαφειάδης» και «Δημοκρίτειο», στα οποία μπορεί κανείς να βρει το τελευταίο έργο του συγγραφέα. 

Ρένα Σαμαρά-Μάινα «Έχουμε πλέον φτάσει τα 50 μέλη, με συμμετοχή από  νέους και φοιτητές» 

Το νέο μυθιστόρημα του κ. Χρήστου Χωμενίδη έχει ως επίκεντρο τον έρωτα της Εύας Πάλμερ και του Άγγελου Σικελιανού, περιλαμβάνει, ωστόσο, ως επί το πλείστον μυθοπλαστικά στοιχεία, εξήγησε η συγγραφέας, κ. Ρένα Σαμαρά-Μάινα. «Ως Λέσχη Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής ήρθαμε σε επαφή με τον συγγραφέα μετά από μελέτη του βιβλίου του, “Νίκη”. Θελήσαμε, λοιπόν, να γνωρίσουμε και τον άνθρωπο “πίσω από τις λέξεις”», συνέχισε η ίδια, δίνοντας στην συνέχεια πληροφορίες για τα μέλη που απαρτίζουν την λέσχη.
 

Η Λέσχη Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής λειτουργεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και έχει πλέον φτάσει τα 50 μέλη, με συμμετοχή από νέους και φοιτητές. «Πλέον έχουμε δεθεί ακόμα περισσότερο μεταξύ μας, και συχνά οι συζητήσεις μας “ξεφεύγουν” από λογοτεχνικά ζητήματα», σχολίασε καταληκτικά η φιλόλογος. 

Γιώργος Πεταλωτής «Μέσα από την καθημερινή μας ενασχόληση με τον βιβλίο μπορούμε να προχωρούμε σαν κοινωνία» 

«Η Λέσχη Φιλαναγνωσίας δίνει το στίγμα ότι μέσα από την καθημερινή μας ενασχόληση με το διάβασμα και το βιβλίο μπορούμε να ξεπερνούμε μίση, πάθη, δυσκολίες της καθημερινότητας και να προχωρούμε σαν κοινωνία», δήλωσε με τη σειρά του ο δικηγόρος και τέως υπουργός, κ. Γιώργος Πεταλωτής.

Στην σύντομη παρέμβασή του στο πάνελ ο ίδιος εστίασε κατά κύριο λόγο στα προσωπικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στα έργα του συγγραφέα, αν και δεν αποτελούν αυτοβιογραφίες. 

Φωτεινή Ναούμ «Είναι ένας από τους λίγους συγγραφείς με τέτοια δυναμική στην γραφή του» 

«Σήμερα θα κάνουμε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον Χρήστο Χωμενίδη, κάνοντας μία αναφορά στο καινούργιο του βιβλίο. Είναι ένας από τους λίγους συγγραφείς με τέτοια δυναμική στην γραφή του και αγαπώ ιδιαίτερα όλα τα βιβλία του, ειδικά το τελευταίο», συμπλήρωσε από πλευράς της η συγγραφέας, κ. Φωτεινή Ναούμ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.