Συνεδρια, ορκωμοσιες και Εμπορικη Εκθεση ΑΜΘ εφεραν κοσμο στην Κομοτηνη

Στο 100% η πληρότητα σε πολλά ξενοδοχεία της πόλης - Καλύτερο προγραμματισμό από τους διοργανωτές μεγάλων εκδηλώσεων ζητούν οι ξενοδόχοι

Μία μικρή ανάσα για τους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων της Κομοτηνής ήταν το τετραήμερο από τις 17 μέχρι και τις 21 Μαΐου με επισκέπτες να συρρέουν από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
 
Η κίνηση στα ξενοδοχεία της πόλης σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη και στις περισσότερες περιπτώσεις άγγιζε το 100%, με την Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» να σημειώνει ρεκόρ επισκεψιμότητας, τρία συνέδρια από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και διπλή ορκωμοσία για 168 νέους νομικούς.
 
Κοινό σημείο στο οποίο συμφώνησαν οι περισσότεροι εκ των ξενοδόχων της Κομοτηνής με τους οποίους συνομίλησε ο «ΠτΘ», ωστόσο, ήταν η ανάγκη για «καλύτερο προγραμματισμό εκ μέρους του πανεπιστημίου και η συνεννόηση με τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής», δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δεν κατόρθωσαν να βρουν δωμάτιο και, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, εξυπηρετήθηκαν σε γειτονικές πόλεις. 

Αντώνης Παπαθεοδώρου, ξενοδοχείο «Αστόρια» «Υπήρξαν πελάτες οι οποίοι δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν λόγω έλλειψης διαθέσιμων δωματίων» 

Το ξενοδοχείο «Αστόρια» σημείωσε 100% πληρότητα, όπως πληροφόρησε ο υπεύθυνος, κ. Αντώνης Παπαθεοδώρου με επισκέπτες από μεγάλα κέντρα, όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και Καστοριά, Λάρισα και Κέρκυρα. Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μελλοντικά καλύτερη συνεννόηση των διοργανωτών μεγάλων εκδηλώσεων με τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, μιας και μιας και υπήρξαν πελάτες οι οποίοι δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν λόγω έλλειψης διαθέσιμων δωματίων. 

Γεώργιος Κυρατζόγλου, ξενοδοχείο «Ορφέας» «Αναγκαιότητα καλύτερου προγραμματισμού ώστε να υπάρχει κίνηση στα ξενοδοχεία της Κομοτηνής σε κάθε σεζόν» 

Γέμισαν στο «φουλ» όλα τα δωμάτια και στο ξενοδοχείο «Ορφέας», γεγονός που ο υπεύθυνος, κ. Γεώργιος Κυρατζόγλου απέδωσε στην επισκεψιμότητα συνέδρων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος με τη σειρά του τόνισε εμφατικά την αναγκαιότητα καλύτερου προγραμματισμού ώστε να εξυπηρετούνται ευκολότερα οι πελάτες και να υπάρχει κίνηση στα ξενοδοχεία της Κομοτηνής σε κάθε σεζόν. 

Σμαράγδα Κυρίδου, ξενοδοχείο «Κυρίδης» «Ενδιαφέρον και από την γείτονα Τουρκία» 

Μεγάλη κίνηση παρατήρησε από πλευράς της και η κ. Σμαράγδα Κυρίδου, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Κυρίδης» καθώς δεν υπήρξε ούτε ένα άδειο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Πέραν των επισκεπτών από Δράμα και Θεσσαλονίκη, στο διάστημα μεταξύ 17-20 Μαΐου υπήρξε ενδιαφέρον και από την γείτονα Τουρκία. Η κ. Κυρίδου έκρινε πως «όλα πήγαν καλά» και η ίδια κατάφερε να εξυπηρετήσει όλους τους ενδιαφερόμενους χωρίς δυσκολίες. 

Νίκος Παπαναστασίου, ξενοδοχείο «Δημόκριτος» «Φιλοξενήθηκαν Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι συγγραφείς που συμμετείχαν στο συνέδριο  για την τουρκική λογοτεχνία στην Ελλάδα και την Κύπρο» 

Η διοργάνωση συνεδρίων στην Κομοτηνή ανέκαθεν προσέλκυε πλήθος επισκεπτών στην πόλη μας, υποστήριξε ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου «Δημόκριτος», κ. Νίκος Παπαναστασίου, ενώ το τριήμερο 17-20 η κίνηση έφτασε στο «ζενίθ» της, κυρίως λόγω της έλευσης  συνέδρων. Ο ίδιος πληροφόρησε ότι στο ξενοδοχείο «Δημόκριτος» φιλοξενήθηκαν, επίσης, Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι συγγραφείς που συμμετείχαν στο συνέδριο  για την τουρκική λογοτεχνία στην Ελλάδα και την Κύπρο. 

Νίκος Γιουφτσιάδης, ξενοδοχείο «Ροδόπη» «Είναι ‘δώρον άδωρον’ για τους ξενοδόχους να λαμβάνουν χώρα τόσες εκδηλώσεις ταυτόχρονα» 

Η κίνηση στις ξενοδοχειακές μονάδες της Κομοτηνής τα τελευταία 30 χρόνια είναι αυξημένη τον μήνα Μάιο, είπε ο κ. Νίκος Γιουφτσιάδης του ξενοδοχείου «Ροδόπη». Τα συνέδρια και κάθε είδους εκδήλωση σαφώς και επηρεάζουν την πληρότητα, υποστήριξε κρίνοντας στην συνέχεια  ως αναγκαία προϋπόθεση να μην επικαλύπτονται μεταξύ τους  οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στην πόλη, καθώς έτσι γίνεται δύσκολη η εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
 
Είναι «δώρον άδωρον» για τους ξενοδόχους να λαμβάνουν χώρα τόσες εκδηλώσεις ταυτόχρονα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιουφτσίδης, αφού ναι μεν επιφέρουν πληρότητα, αλλά σε μία περίοδο που η κίνηση θα ήταν ούτως ή άλλως αυξημένη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν επισκέπτες που θέλησαν να εξυπηρετηθούν, χωρίς να καταφέρουν εν τέλει να βρουν διαθέσιμο δωμάτιο. Κλείνοντας, ο κ. Γιουφτιάδης πληροφόρησε πως δεν υπήρξαν κρατήσεις από άλλους νομούς για την Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη», πολλοί ήταν, όμως, οι Κύπριοι επισκέπτες που θέλησαν να συμμετέχουν στο συνέδριο της ΣΕΦΑΑ. 

Άρης Παπουλιάς, ξενοδοχείο «Ανατόλια» «Πολλοί ενδιαφερόμενοι βρήκαν δωμάτια σε γειτονικές πόλεις» 

Πλήρες σε ποσοστό 100 % ήταν και το ξενοδοχείο «Ανατόλια» το διάστημα μεταξύ 17 και 21 Μαΐου. Το μεγαλύτερο μέρος των πελατών προέρχονταν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σταθεροί πελάτες του ξενοδοχείου, όμως, αποτελούν και μερικοί καθηγητές από Πανεπιστήμια Σκανδιναβικών χωρών που παρακολουθούν συνέδρια στην πόλη μας, εξήγησε ο υπεύθυνος, κ. Άρης Παπουλιάς.
 
Κληθείς να καταθέσει το δικό του σχόλιο αναφορικά με το ζήτημα του «προγραμματισμού» των εκδηλώσεων τόνισε εμφατικά πως η ζήτηση δωματίων ήταν μεγαλύτερη από την προσφορά, με αποτέλεσμα ο ίδιος να μην καταφέρει να εξυπηρετήσει όλους τους ενδιαφερόμενους, πολλοί εκ των οποίων βρήκαν δωμάτια σε γειτονικές πόλεις. 

Θεοδώρα Τσιλιγγίρη, ξενοδοχείο «Hellas» «Αυξημένη η κίνηση λόγω της διπλής ορκωμοσίας της Νομικής Σχολής» 

Τέλος, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Hellas», κ. Θεοδώρα Τσιλιγγίρη εξήγησε εν συντομία πως η κίνηση στο ξενοδοχείο της ήταν αυξημένη λόγω της διπλής ορκωμοσίας της Νομικής Σχολής, με επισκέπτες να συρρέουν από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.