Δευτερη ευκαιρια και για επιχειρησεις της ΑΜΘ

Τη δυνατότητα να συμμετέχει η Περιφέρεια σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΙΝΕ ΓΣΕΒΕΕ συζήτησαν Χ. Μέτιος και Γ. Καββαθάς

Για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Δίκτυο για την έγκαιρη προειδοποίηση και την υποστήριξη των επιχειρήσεων και για την Δεύτερη Ευκαιρία» του οποίου συντονιστής για την Ελλάδα είναι το ΙΝΕ ΓΣΕΒΕΕ ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Γιώργος Καββαθάς το μεσημέρι της  Παρασκευής 18 Μαΐου.
 
Το πρόγραμμα τρέχει πιλοτικά σε 4 πόλεις της χώρας, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Ηράκλειο.
 
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ανάπτυξη, καθώς και τις στρατηγικές της Περιφέρειας ΑΜΘ
 
Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν 15 Οργανισμοί – Εταίροι, προερχόμενοι από 7 κράτη, έχει σαν στόχο να δημιουργηθεί ένα Πανευρωπαϊκό Δίκτυο εμπειρογνωμόνων που θα επεξεργασθεί την κατάλληλη μεθοδολογία και τα κατάλληλα εργαλεία για την διαβάθμιση του επιχειρηματικού κινδύνου και την έγκαιρη προειδοποίηση των επιχειρήσεων σε κρίση. 
 
Έτσι, σημείωσε ο κ. Καββαθάς, δεν θα χάνονται επιχειρήσεις, δεν θα οδηγούνται σε καταστροφή οι επαγγελματίες και δεν θα χάνονται θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, θα προταθούν πολιτικές και προτάσεις – συστάσεις σε επίπεδα εθνικά αλλά και αρμοδίων Διευθύνσεων  της ΕΕ, που σκοπό θα έχουν να δρομολογήσουν την αντιμετώπιση του προβλήματος των επιχειρήσεων σε κρίση.
 
Παράλληλα, σκοπός είναι η διαρκής υποστήριξη των επιχειρήσεων που ζητούν βοήθεια. Πιλοτικά, στο πλαίσιο του Προγράμματος θα υποστηριχθούν 3.500 επιχειρήσεις στην Ευρώπη (700 εξ αυτών στην Ελλάδα) που μπορούν να ενταχθούν  στην παραπάνω ομάδα ενδιαφέροντος. Η  ανατροφοδότηση από την πιλοτική αυτή εφαρμογή, θα αποτελέσει την πρώτη ύλη για τη δημιουργία συστάσεων και πολιτικών.
 
Το πρόγραμμα προς το παρόν τρέχει μόνο στις τέσσερις πόλεις της χώρας, όμως πρόθεση της ΓΣΕΒΕΕ είναι σε συνεργασία με την Περιφέρεια να βρεθεί τρόπος για να εξευρεθούν πόροι ώστε να γίνει διάχυσή του και στην ΑΜΘ και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.