Εγκαινιαστηκε το «Εργαστηρι του καλαθα»

Το μοναδικό για τη Ροδόπη μουσείο – βαγόνι του Μουσείου Καλαθοπλεκτικής στο Θρυλόριο

Ένα μοναδικό για τη Θράκη μουσείο – βαγόνι, σταθμεύει πλέον έξω από το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής στο Θρυλόριο του νομού Ροδόπης.
 
Πρόκειται για το «εργαστήρι του καλαθά» που άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το βράδυ της Τρίτης 15 Μαΐου και αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για μικρούς και μεγαλύτερους συμπολίτες μας που επιθυμούν να γνωρίσουν το εσωτερικό του σπιτιού ενός καλαθά και της τέχνης που υπηρετεί καθώς και να φωτογραφηθούν στην καλύβα του Καραγκιόζη.
 

Τα εγκαίνια του εργαστηριού του Καλαθά έγιναν στο πλαίσιο των φετινών Ελευθερίων για την Κομοτηνή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, του ιδρυτή του Μουσείου κ. Αντώνη Λιάπη, του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη, του αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Νίκου Σωτηρακόπουλου και του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Δημήτρη Πολιτειάδη καθώς και εκπροσώπων της στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής οι οποίοι έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων.
 

Παρόντες επίσης πλήθος συμπολιτών μας και εκπροσώπων αρχών και φορέων μεταξύ των οποίων η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου,  ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης, η πολιτευτής της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου, ο αρχιτέκτονας και πρώην εκτελεστικός γραμματέας της ΠΑΜ-Θ κ. Κώστας Κατσιμίγας, ο Πατήρ Δημήτριος Βασιλειάδης και ο κ. Γιάννης Σιγούρος, Διδάκτορας του ΔΠΘ.
 
Το κοινό καλωσόρισε ο ιδρυτής του Μουσείου κ. Αντώνης Λιάπης ο οποίος μίλησε για τη δράση και τα σχέδια του Μουσείου, ενώ των εγκαινίων του βαγονιού ακολούθησε ομιλία της αρχαιολόγου – μουσειολόγου κ. Νάγιας Δαλακούρα με θέμα «Περί Μουσείων και καλαθιών», ενώ στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Αθανάσιος Λιπορδέζης, μαθηματικός θέμα της ομιλίας του οποίου ήταν «Εθνομαθηματικά και καλαθοπλεκτική στο Μουσείο Καλαθοπλεκτικής της Ροδόπης».
 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκε το ενημερωτικό φυλλάδιο του Μουσείου που δημιουργήθηκε για τη λειτουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές δημοτικού που υλοποιείται στο Μουσείο με υπεύθυνη την κ. Μαρίνα Λιάπη, σε επιστημονική τεκμηρίωση του κ. Αντώνη Λιάπη, κείμενα και σχεδιασμό του εκπαιδευτικού προγράμματος της κ. Νάγιας Δαλακούρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.