Οι Κομοτηναιοι «γητευτες» των αλογων

Ολοκλήρωση των εγκαταστάσεών του ζητά ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής

Μικροί και μεγάλοι ήρθαν σε επαφή με το άθλημα της ιππασίας μέσα από την εκδήλωση του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, με μόλις 120 συμμετοχές ήδη από την αρχή της δράσης, ενώ τα μέλη κάλεσαν τον κόσμο να συμμετέχει σε όλες τις εκδρομές του ομίλου – με ή χωρίς άλογο – για να γνωρίσει τις ομορφιές της Θράκης.
 

Ο σύλλογος διαθέτει συνολικά 35 άλογα, σύμφωνα με την κ. Έλλη Τσομπανίδου, πρόεδρο του συλλόγου τα οποία ζουν σε ιδιωτικούς χώρους. Η ίδια, ωστόσο, ευελπιστεί να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα Leader, προκειμένου να αναδιοργανωθεί το τμήμα αθλητικής ιππασίας και να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις. 

Έλλη Τσομπανίδου «Να αποκτήσει επιτέλους η Κομοτηνή έναν οργανωμένο ιππικό όμιλο» 

Ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής προσπαθεί να διοργανώνει εκδηλώσεις εντός και εκτός Κομοτηνής για να «συστήνει» το άθλημα σε όλο τον κόσμο, ανεξαιρέτως ηλικίας. Γι’ αυτό η πρόεδρος, κ. Έλλη Τσομπανίδου κάνει βήματα με απώτερο σκοπό την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του συλλόγου και την ένταξή του στο νέο πρόγραμμα Leader, ώστε να αποκτήσει επιτέλους η Κομοτηνή έναν οργανωμένο ιππικό όμιλο.
 

Απαριθμώντας τα οφέλη της ιππασίας η πρόεδρος ανέφερε πως πρόκειται για ένα άθλημα που βοηθά στην φυσιολογία του σώματος και προσφέρει ελευθερία κινήσεων στα άτομα με αναπηρία, κάνοντάς τα να αισθάνονται πως βλέπουν και περπατούν. Και επειδή, όπως κατέληξε, η ενασχόληση με την γη και τα ζώα είναι η «καλύτερη ψυχοθεραπεία» η ιππασία βελτιώνει και την ψυχική υγεία, «κάνοντάς μας να αποφορτιζόμαστε και να ξενοιάζουμε από την καθημερινότητά μας». 

Νίκος Φίλιππος Πασχαλίδης «Τα άλογα είναι σαν τους ανθρώπους, τα καταλαβαίνουν όλα» 

«Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στα μικρά παιδιά της Κομοτηνής», συμπλήρωσε με την σειρά του ο κ. Νίκος Φίλιππος Πασχαλίδης που φάνηκε ευχαριστημένος με την προσέλευση του κόσμου. «Όλοι θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τα άλογα και να κάνουν βόλτα με αυτά» δήλωσε για να εκμυστηρευθεί στην συνέχεια πως για τον ίδιο τα άλογα είναι σαν τους ανθρώπους, αφού «τα καταλαβαίνουν όλα»!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.