Συνεχιζεται η «μαχη» για τα τραπεζακια στην Νομικη Σχολη

Απαρατήρητα

Φαίνεται πως το βασικότερο θέμα που απασχόλησε τους εκπροσώπους των παρατάξεων της Νομικής Σχολής ΔΠΘ στο debate της ομάδας ΕΧARTICIS δεν ήταν τόσο η ίδρυση της 4ης Νομικής ή η μετακίνηση των φοιτητών όσο τα τραπεζάκια και οι αφίσες, αγαπημένο θέμα «συγκρούσεων» και διαφωνιών εδώ και καιρό.
 
Ο Αντώνης Μαγκίνας εκπρόσωπος της ΔΑΠ δεν ξέχασε να τονίσει πως με ψήφισμα της παράταξής του τον Σεπτέμβριο 2017 τα τραπεζάκια και η αφισοκόλληση εντός και εκτός σχολής καταργήθηκαν ∙ ψήφισμα που, όπως είπε δεν φαίνεται να σεβάστηκε η ΕΑΑΚ, μιας και δεν απέσυρε το δικό της τραπεζάκι.
 
«Αν μία παράταξη δεν σέβεται ένα ψήφισμα που έχει ληφθεί από ένα θεσμικό όργανο, όπως ο φοιτητικός σύλλογος και έχει προωθηθεί στην κοσμητωρική και πρυτανική αρχή, εμείς δεν πρόκειται να επιβληθούμε με την βία», συνέχισε, ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΑΑΚ φαίνεται πως βλέπει το θέμα με άλλη ματιά.
 
«Το γκρι είναι και αυτό χρώμα. Ο καθαρός τοίχος είναι και αυτός τοίχος με κάποια χαρακτηριστικά. Αν το τραπεζάκι και ο βαμμένος τοίχος είναι επιβολή αισθητικής από τους φοιτητές, οι βαμμένοι τοίχοι είναι μία επιβολή από την κοσμητεία», είπε από πλευράς του ο Κώστας Μαγκλάρας, εκπρόσωπος της ΕΑΑΚ.
 
Άλλωστε ο ίδιος υποστήριξε ότι η ΕΑΑΚ μπορεί να έχει τραπεζάκια και να κολλά αφίσες στους τοίχους γιατί δεν συμφωνεί με την επιβολή αισθητικής, αλλά αντιθέτως πιστεύει πως ο κάθε φοιτητής ατομικά και συλλογικά πρέπει να διαμορφώνει τον χαρακτήρα της κάθε σχολής.
 
Και κάπως έτσι το «σήριαλ» που ακούει στο όνομα «τραπεζάκια Νομικής» καλά κρατεί… Χ.Κ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.