Απο αποφοιτος της Νομικης Κομοτηνης, καθηγητης στο Πανεπιστημιο Τιρανων

Ο Σοκόλ Μενγκεζί βρέθηκε στην Κομοτηνή για τη διημερίδα στη μνήμη της καθηγήτριας και καλής του φίλης Αγγέλας Σαρέλη

Η διημερίδα του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Αγγελικής Σαρέλη, προσέλκυσε στην Κομοτηνή και παλιούς μαθητές της, που τώρα κατέχουν οι ίδιοι θέσεις διδασκάλων.
 
Ένας από αυτούς ήταν και ο κ. Σοκόλ Μενγκεζί, ο οποίος είναι καθηγητής του Κρατικού Πανεπιστημίου Τιράνων και είναι απόφοιτος της Νομικής Κομοτηνής.
 
Ο κ. Μενγκεζί ήταν μαθητής της κ. Αγγέλας Σαρέλη, έχοντας κάνει τις προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στην Κομοτηνή, και όπως δήλωσε έχει τις ωραιότερες αναμνήσεις από αυτή.
 
Επέστρεψε λοιπόν με την ευκαιρία της διημερίδας αυτής, αισθανόμενος τη χαρά που αισθάνεται κάθε φορά που επιστρέφει σε αυτή, που όμως αυτή τη φορά αναμειγνυόταν και με λύπη, γιατί είναι ακόμα ζωντανή η απώλεια της κ. Σαρέλη, η οποία ήταν πέρα από καθηγήτρια και μια καλή φίλη του, με την οποία είχε μια πολύ καλή σχέση.
 
Πάντως είναι πολύ θετικό να βρίσκεται κάποιος σε συνέδρια σαν και αυτό που έγινε στη Νομική της Κομοτηνής, μιας και έχει τις καλύτερες εντυπώσεις για την ποινική κατάρτιση των Ελλήνων ποινικολόγων, όπως φάνηκε και από τα θέματα.
 
Η εισήγησή του στο συνέδριο αφορούσε τα γενετήσια εγκλήματα, που ήταν και ένα από τα αντικείμενα με τα οποία είχε ασχοληθεί η κ. Σαρέλη, τις συζητήσεις με την οποία για το συγκεκριμένο θέμα κρατά ζωντανές από την εποχή που έκανε την διδακτορική του διατριβή.
 
Ο ίδιος βέβαια πλέον διδάσκει στο Κρατικό Πανεπιστήμιο των Τιράνων, θεωρεί όμως πως αν κάποιος έχει τελειώσει μια Νομική σχολή στην Ελλάδα, και ειδικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, έχει πάρει μια τέτοια νομική κατάρτιση, που είναι πολύ εύκολο να εξοικειωθεί σε οποιοδήποτε νομικό καθεστώς.
 
«Είναι τέτοια η ποιότητα του πανεπιστημίου που σου δίνει την ευκολία να μεταβαίνεις ομαλά σε οποιοδήποτε νομικό καθεστώς» για αυτό και με όσα είχε διδαχθεί στην Κομοτηνή μπόρεσε πολύ εύκολα να εξοικειωθεί με το ποινικό δίκαιο της Αλβανίας, αλλά και με τη διδασκαλία εκεί.
 
Βέβαια κάποιος που έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο εδώ δεν μπορεί να αποφύγει τις συγκρίσεις, ο ίδιος όμως θεωρεί πως μια τέτοια προσέγγιση φέρνει μόνο επιθυμητά αποτελέσματα, τόσο για την επιστήμη αλλά και για την αντίληψή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.