Eυρωμαγειρευοντας: Γνωριστε την ευρωπαικη κουζινα με προιοντα του τοπου μας

Φεστιβάλ γεύσεων στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής την Τετάρτη 9 Μαΐου

Με αφορμή την 9η Μαΐου – Ημέρα της Ευρώπης και στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων 2018, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, το Europe Direct Κομοτηνής, το Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνή, και συγκεκριμένα με τους καταρτιζόμενους της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» του τομέα «Τουρισμού – Μεταφορών» και οι Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές (JEF) Κομοτηνής,  με την υποστήριξη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, θα πραγματοποιήσουν για δεύτερη χρονιά φεστιβάλ γεύσεων με τίτλο «Ευρωμαγειρεύοντας: γνωρίζοντας την ευρωπαϊκή κουζίνα με προϊόντα του τόπου μας», την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής και ώρα 10:00. Η διοργάνωση αυτή εντάσσεται στις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται με αφορμή το 2018 ως ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς, με κεντρικό σύνθημα «Η κληρονομιά μας: Το παρελθόν συναντά το μέλλον» (#Europe For Culture).
 
Στο πλαίσιο του εορτασμού, θα προετοιμαστούν επιτόπου συνταγές της ευρωπαϊκής κουζίνας με τοπικά προϊόντα, από τους καταρτιζόμενους σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής έχοντας ως σκοπό τη γνωριμία της τοπικής κοινωνίας με τον πολιτισμό και την κουλτούρα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών σε γαστρονομικό επίπεδο και ταυτόχρονη προβολή των προϊόντων του τόπου μας. Τα πιάτα θα δοκιμάζονται από πολίτες που διέρχονται από την πλατεία, ενώ οι εθελοντές του Κέντρου θα μοιράζουν ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα δικαιώματα του ευρωπαίου πολίτη.
 
Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν μαθητές από το 2ο, το 9ο και το 12ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, το 7ο Δημοτικό Κομοτηνής, το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών και το Γενικό Λύκειο Σουφλίου, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση με διασκεδαστικό τρόπο, μέσω επιδαπέδιων παιχνιδιών και διάφορων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που θα διεξαχθούν με τη βοήθεια και την υποστήριξη εθελοντών του Europe Direct Κομοτηνής και των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών ( JEF) Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.