Φ. Καζακου «Οι επαγγελματιες των Λαικων Αγορων εκφραζουν την αγανακτηση τους για τα πολυετη προβληματα των Λαικων Αγορων του Δημου Κομοτηνης»

«Έχουμε ιδέες και προτάσεις σχετικά με την αναβάθμιση λειτουργίας τους»

Σε συνεχή διάλογο με τα σωματεία και τους εκπροσώπους  των Λαϊκών Αγορών βρίσκεται η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Καζάκου με αφορμή τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους της Λαϊκής Αγοράς καθώς  επίσης  και στο πλαίσιο λειτουργίας αυτής.

Με αφορμή την  διαβούλευση της νέας  κανονιστικής σχετικά με τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών του Δήμου Κομοτηνής η κα Καζάκου συνάντησε τους εκπροσώπους των σωματείων ένδυσης και υπόδησης «Ομόνοια» και «Διόσποροι» συζήτησε τα προβλήματα που υπάρχουν στις υποδομές, τα θέματα της φύλαξης, της ελλιπούς  καθαριότητας, του ωραρίου λειτουργίας καθώς επίσης και την ανάγκη δημιουργίας μια νέας λαϊκής αγοράς Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.


Σε συνέχεια όλων όσων συζητήθηκαν, υποβλήθηκαν οι παρακάτω προτάσεις,  προκειμένου να συμπεριληφθούν στο σχέδιο της κανονιστικής και να  συζητηθούν στο αρμόδιο όργανο.

Αυτές αφορούν:

  1. Συστηματική φύλαξη του χώρου που πραγματοποιείται η Λαϊκή Αγορά από ιδιωτική εταιρεία security, κατά τη διάρκεια αυτής προκειμένου
  • να αποφεύγεται η παράνομη είσοδος όσων δε διαθέτουν την νόμιμη άδεια
  • την πρόληψη και αποφυγή κλοπών
  • την καλύτερη επίβλεψη του χώρου που καταλαμβάνουν κυρίως οι παράνομοι πλανόδιοι
  1. Την ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών 
  • ενίσχυση και επιπλέον δημιουργία  στεγάστρων 
  • χάραξη και διαγράμμιση όλων των θέσεων προκειμένου να μη καταλαμβάνονται  παρανόμως χώροι
  • δημιουργία διαδρόμων ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των επισκεπτών στην αγορά μεταξύ των εμπόρων ένδυσης και υπόδησης 
  • την αξιοποίηση και μίσθωση των αδιάθετων χώρων 
  1. Ενίσχυση της καθαριότητας με την συμπληρωματική συμβολή ιδιωτικού συνεργείου καθώς επίσης και την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων

Η κ. Καζάκου σε γραπτή της δήλωση γνωστοποιεί την πρόθεση της, να υποστηρίξει την υλοποίηση όλων των παραπάνω ενεργειών και την περαιτέρω εύρεση χρηματοδότησης και αναβάθμισης της Λαϊκής αγοράς.

«Η Λαϊκή αγορά της πόλης κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσε να αποτελέσει  πόλο έλξη επισκεπτών», σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια, προσθέτοντας ότι «πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειες μια μεγάλης κατηγορίας επαγγελματιών που διαθέτουν τις νόμιμες άδειες, καταβάλουν τα αντίστοιχα τέλη και ενισχύουν την τοπική οικονομία. Συνεπώς είναι υποχρέωση του Δήμου Κομοτηνής και της διοίκησης να συμβάλει στην βελτίωση των συνθηκών και την αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς προς όφελος των παραγωγών , των πωλητών αλλά και του αγοραστικού κοινού».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.