Οι «Σταυροι της Ροδου» της Λευκης Σαραντινου παρουσιαστηκαν στην Κομοτηνη

Μετά μουσικής αλλά και τις εισηγήσεις των Νάγια Δαλακούρα και Μαρία Φιλιππίδου

Μετά μουσικής, όπως άλλωστε έγινε και στην αντίστοιχη πρώτη παρουσίαση του βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα της το Ρέθυμνο, ξεκίνησε η παρουσίαση του βιβλίου «Σταυροί της Ρόδου», του τρίτου ιστορικού μυθιστορήματος της Λεύκης Σαραντινού.
 
Γεγονός καθόλου τυχαίο μιας και πέραν του ταλέντου της στην συγγραφή η Λεύκη Σαραντινού είναι γνωστή και για το μουσικό της ταλέντο. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 28 Απριλίου στον δεύτερο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων, παρουσία αρκετών φίλων αλλά και αναγνωστών των έργων της συγγραφέα, που έδωσαν το «παρών».
 

Την Λεύκη Σαραντινού στο μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης συνόδεψαν οι κ.κ. Νέλλη Σταχοσίδου και Δέσποινα Λεωντζάκου, ενώ την παρουσίαση του βιβλίου ανέλαβαν η αρχαιολόγος – μουσειολόγος κ. Νάγια Δαλακούρα, η οποία ανέγνωσε σχετικά αποσπάσματα και η φιλόλογος – εθνολόγος κ. Μαρία Φιλιππίδου, μετά την εισήγηση της οποίας τον λόγο έλαβε η συγγραφέας, η οποία μίλησε για το ιστορικό πλαίσιο της εποχής που περιγράφει το βιβλίο.
 
Όπως και στις σελίδες του βιβλίου, το οποίο αποτελεί συνέχεια του επιτυχημένου πρώτου μυθιστορήματός «Χαμσίν, ο Άνεμος της Ανατολής», οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με αμείωτο ενδιαφέρον μέσα από τα λόγια των εισηγητριών, το «ταξίδι» του ήρωα του βιβλίου, ο οποίος αναζητεί το Άγιο Δισκοπότηρο της ψυχής του.
 
Τόπος των γεγονότων που περιγράφει η συγγραφέας η Ρόδος του 1480, την οποία έχουν καταλάβει Ιωαννίτες Ιππότες, ενώ την ίδια ώρα αποτελεί «στόχο» κατάκτησης  του Μωάμεθ του Πορθητή.
 

Οι Ιππότες της Ρόδου απωθούν τρεις φορές τις επιθέσεις των Οθωμανών. Οι Τούρκοι φεύγουν ταπεινωμένοι, όμως το 1522 ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής «επιστρέφει» στην δεύτερη Πολιορκία της Ρόδου αποφασισμένος να βγει νικητής.
 
Η Λέυκη Σαραντινού περιγράφει με μοναδική μαεστρία τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την εποχή, μέσα από την μυθιστορηματική ζωή δύο δίδυμων αδελφιών, του Φίλιππου και του Ιωσήφ. Τα δύο δίδυμα αδέρφια, που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βιβλίο, θα χωριστούν από τα τραγικά μελλούμενα της τύχης.
 
Κουρσάροι της Μπαρμπαριάς απάγουν τον πιο δυναμικό από τους δύο αδερφούς. Ο ένας θα ανδρωθεί στη γενέτειρά του και θα απολαύσει μια ήσυχη, οικογενειακή ζωή, ενώ ο άλλος θα γνωρίσει τη μαγεία τα θέλγητρα και τις προκλήσεις της Πόλης, στο παλάτι του σουλτάνου, με το νόστος όμως να παραμένει άσβεστο.
 
Τι θα υπερνικήσει; Οι απαντήσεις στις σελίδες του νέου μυθιστορήματος της Λεύκης Σαραντινού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.