Ο Δημος Κομοτηνης για το κλαδεμα και την σταση των Αστικων στην γειτονια του Kosmopolis

Επιστολή του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου σε απάντηση των «Απαρατηρήτων» του «ΠτΘ»

Την δική του απάντηση σε σχόλιο της εφημερίδας μας σχετικά με τις εργασίες κλαδέματος δέντρων που πραγματοποιήθηκαν προ ημερών απέναντι από το εμπορικό κέντρο Kosmopolis έστειλε το τμήμα πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής.
 
Το σχετικό σχόλιο του «ΠτΘ» ήρθε ως αποκατάσταση πρώτου σχολίου που αφορούσε στις σχετικές εργασίες αλλά και μετά από σχετικά σχόλια αναγνωστών και κατοίκων της γειτονιάς, που μας επεσήμαναν πως τελικά οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από συνεργείο που ανέλαβε το έργο και πληρώθηκε εξ ολοκλήρου από τους κατοίκους της γειτονιάς, ενώ πέραν του συγκεκριμένου ζητήματος οι κάτοικοι σημείωναν πως ο Δήμος έχει καταλάβει χώρο του ιδιόκτητου οικοδομικού τετραγώνου 9 με την τοποθέτηση της στάσης των αστικών.
 
Για την «αποκατάσταση της αλήθειας» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου, επισημαίνεται σε ό,τι αφορά το πρώτο πως τα φυτά μόλις φυτευθούν σε χώρο ακινήτου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ανήκουν στην κυριότητα των ιδιοκτητών του οικοπέδου και επομένως ο Δήμος δεν δικαιούται να προβαίνει σε εργασίες κλαδέματος, ενώ ως προς τη δεύτερη επισήμανση των κατοίκων της περιοχής επισημαίνεται πως «καμία υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής δεν τοποθέτησε την στάση των αστικών λεωφορείων σε χώρο της ιδιοκτησίας τους» αλλά η τοποθέτηση έγινε από τα «ΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ ΡΟΔΟΠΗΣ», επισημαίνοντας πως οι κάτοικοι της περιοχής ήταν ενημερωμένοι και για τα δύο ζητήματα πριν αυτά δουν το φως της δημοσιότητας. 

Αναλυτικά η επιστολή του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής έχει ως εξής: 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΜ.ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
 
Για τη πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών και την αποκατάσταση της αλήθειας και αφορμή το δημοσίευμα της 17/4/2018 10:10- Απαρατήρητα – σας ενημερώνουμε ως εξής :
Α) Φυτά μόλις φυτευθούν σε χώρο ακινήτου (άρθρο 953-954 Αστικού Κώδικα) αποτελούν συστατικά του ακινήτου και επομένως ανήκουν στην κυριότητα των ιδιοκτητών του οικοπέδου – στην παρούσα περίπτωση του οικοδομικού τετραγώνου 9- και δεν υπάρχει νομική δυνατότητα στον Δήμο να κόψει-κλαδέψει δένδρα ,τα οποία είναι φυτεμένα σε ιδιωτικό χώρο .
Επίσης τους ενημερώσαμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 290 του Ποινικού κώδικα
1. Όποιος με πρόθεση διαταράσσει την ασφάλεια της συγκοινωνίας στους δρόμους ή στις πλατείες τιμωρείται: α) με φυλάκιση, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο
β) με κάθειρξη, αν επήλθε θάνατος
2. Αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται φυλάκιση. (Σχετική απάντηση του Δήμου στις 20/2/2018, σε αίτηση των κατοίκων του ΟΤ9 ).
Ανταποδοτικότητα υπάρχει στις υπηρεσίες καθαριότητας για την συγκεκριμένη περιοχή και για ολες τις περιοχές ανεξαιρέτως.
Β) όπως ενημερώσαμε και τους κατοίκους του ΟΤ9 με το από 6/3/2018 έγγραφο μας , καμία υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής δεν τοποθέτησε την στάση των αστικών λεωφορείων σε χώρο της ιδιοκτησίας τους .Η τοποθέτηση της στάσης των αστικών λεωφορείων έγινε από τα « ΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ ΡΟΔΟΠΗΣ » .
Σημειωτέον ότι οι κάτοικοι ήταν ενήμεροι σχετικά και στις δύο περιπτώσεις πολύ πριν γίνουν αυτές οι δημοσιεύσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.