Η πολιτικη εκμεταλλευση και οι «μαιντανοι»

Η πολιτική εκμετάλλευση της φυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, καλά κρατεί. Οι δύο, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους  στην παρέβρια περιοχή  μπήκαν κατά λάθος στο Τουρκικό έδαφος με αποτέλεσμα να συλληφθούν.
 
Τώρα αν αυτό το ζήτημα είναι καθημερινό και γίνονταν και από τις δύο πλευρές, που αμέσως επιλύονταν τοπικά με την υπογραφή κάποιου πρακτικού σε επίπεδο χαμηλόβαθμων στρατιωτικών και τώρα δεν έγινε , είναι «άλλου παπά ευαγγέλιο».
 
Έχει σχέση με πολλά που ξεκινούν από την ιστορία των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών που κατέφυγαν στην Ελλάδα,  με τα ισχυριζόμενα από Τουρκικής πλευράς ότι ο Αλέξης Τσίπρας προκατέλαβε την  γείτονα περί παράδοσης τους, με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος  με καφενόβιες κουβέντες απευθύνεται σε πολιτικούς που είναι γείτονες και εξελέγησαν με 53% και όχι με 3.6% , καθώς και από τις καθόλου πολιτικές δράσεις , που μάλλον κακό παρά καλό κάνουν στην υπόθεση.
 
Κατ αρχάς η μπάλα χάθηκε από τα αποδυτήρια όταν καθυστέρησε η κυβέρνηση να γνωστοποιήσει το συμβάν, ο Πάνος Καμμένος με ιταμό τρόπο ζήτησε την επιστροφή τους και η κυβέρνηση στην τοποθέτηση του Τούρκου κυβερνητικού εκπροσώπου ότι το όλο ζήτημα «είναι υπόθεση της Τουρκικής Δικαιοσύνης», χλεύασε και ειρωνεύτηκε, όταν είναι γνωστό ότι τα ίδια είχε ισχυριστεί για την υπόθεση των 8 , όταν ζήτησε η Τουρκία την παράδοση τους.
 
Στην συνέχεια ξεκίνησε ένας αγώνας στο εσωτερικό και εξωτερικό. Το κακό όμως είναι ότι μεταξύ των ελάχιστων σωστών πολιτικά δράσεων, έγιναν και χοντροκομμένες ενέργειες που έφθασαν «να κάψουν τον Ερντογάν, αντί τον Ιούδα» στα Χανιά.  Άρχισαν τα «ηχηρά και αυστηρά μηνύματα», συνέχισαν οι επισκέψεις στα προκεχωρημένα φυλάκια του Πάνου Καμμένου ντυμένου στα χακί και κάμνοντας αναφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Οι αναφορές του όμως μάλλον προκαλούσαν τον θυμό ή τα γέλια , οπότε η υπόθεση των παιδιών μετρούσε ανάποδα.
 
Στη συνέχεια ακολουθήθηκε η πεπατημένη της γνωστοποίησης της υπόθεσης στα διεθνή Φόρα και στην ΕΕ , με τις γνωστές καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της Τουρκίας.  Ταυτόχρονα συνεχίστηκαν οι αναρτήσεις, οι δηλώσεις και οι τοποθετήσεις πολλών πολιτικών και πολιτευτών, από όλα τα κόμματα που ζητούσαν επισταμένα την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με επιστέγασμα Ευρωπαίων κοινοτικών παραγόντων που ζητούσαν την «επιστροφή τους πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα».
 
Ας μου επιτραπεί να χαρακτηρίσω όλες αυτές τις «αυστηρές» προειδοποιήσεις  σαν  «λόγια του αέρα» και ως λόγια που απευθύνονται, ας μου επιτραπεί και πάλι, σε τριτοκοσμικές χώρες και όχι σε μια χώρα η οποία, είτε θέλουν πολλοί είτε όχι, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και είναι συνομιλητής πολλών ισχυρών.
 
Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων, κατά την ταπεινή μου γνώμη, έχει συμπεριληφθεί στην ατζέντα των Ελληνοτουρκικών προβλημάτων και καλό θα κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί και ιδιαίτερα ο Πάνος Καμμένος,  να αποφεύγουν να κάνουν αναφορά στο ζήτημα. Ή αν και η υπόθεση αυτή συμπεριλήφθηκε στα θέματα που έχουν αναγορευτεί σαν πρώτα και υπαγορεύτηκαν από δυνάμεις άνωθεν!
 
Τέλος να σταματήσουν πολλοί  να εκμεταλλεύονται πολιτικά  την κράτηση των δύο παιδιών οι οποίοι κυρίως προεκλογικά συνηθίζουν να βγαίνουν από την αφάνεια σαν «μαϊντανοί» και να καπηλεύονται για ίδιον όφελος σημαντικά γεγονότα τα οποία κάποτε η ιστορία θα καταγράψει και αναλύσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.