Δημοπρατουνται θεσεις παραλιας σε Αρωγη και Μαρωνεια

Για ξαπλώστρες, καντίνες και θέσεις για θαλάσσια μέσα στις 4 Μαΐου, με ηλεκτρονικό διαγωνισμό

Έξι θέσεις, δύο σε παραλίες του Δήμου Κομοτηνής και τέσσερις του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, θα δημοπρατηθούν με δημόσιο πλειοδοτικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 4 Μαΐου, από την Κτηματική Υπηρεσία Ροδόπης.
 
Η Ηλεκτρονική Δημοπρασία θα διενεργηθεί για λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών αποκλειστικά στοInternet site (www.marketsite.gr) της εταιρείας cosmoONE Hellas Market Site, και οι παραχωρήσεις θα είναι διετείς. 

Ποιες είναι οι θέσεις στο Δήμο Κομοτηνής 

Στο Δήμο Κομοτηνής, οι θέσεις βρίσκονται στην παραλία Αρωγής, με την μία να αφορά τις θέσεις Ε7 + Κ7, όπως έχουν χαρακτηριστεί από το Δήμο Κομοτηνής, συνολικού εμβαδού 515 τ.μ., για τοποθέτηση καντίνας (15 τ.μ.) με τιμή εκκίνησης 2.200 ευρώ ανά έτος και για ομπρέλες – ξαπλώστρες (500τ.μ.) με τιμή εκκίνησης
6.000 ευρώ ανά έτος, δηλαδή συνολική τιμή εκκίνησης τα 8.200 ευρώ / έτος
 
Η δεύτερη θέση αφορά μόνο τοποθέτηση καντίνας, στην θέση Κ5, με τιμή εκκίνησης 2.200 ευρώ ανά έτος 

Οι θέσεις στον Δήμο Μαρωνείας Σαπών 

Στον Δήμο Μαρωνείας Σαπών θα δημοπρατηθεί μία θέση στον Πλατανίτη, συνολικού εμβαδού 200 τ.μ. για τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών με τιμή εκκίνησης 210 ευρώ ανά έτος.
 
Επίσης θα δημοπρατηθούν μαζί στην παραλία Σταυρός έκταση συνολικού εμβαδού 515 τ.μ., για καντίνα (15 τ.μ.) με τιμή εκκίνησης 1.050 ευρώ ανά έτος και για ομπρέλες – ξαπλώστρες (500τ.μ.) με τιμή εκκίνησης 525 ευρώ ανά έτος, δηλαδή συνολική τιμή εκκίνησης 1.575 ευρώ ανά έτος.
 
Στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών, δημοπρατούνται, ακόμη, δύο θέσεις για μίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής.
 
Η πρώτη βρίσκεται στον Πλατανίτη, και είναι συνολικού εμβαδού 100 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 105 ευρώ ανά έτος.
 
Η δεύτερη βρίσκεται στις Καγγέλες, και είναι συνολικού εμβαδού 200 τ.μ. για μίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής με τιμή εκκίνησης 210 ευρώ ανά έτος. 

Πώς θα γίνει η δημοπρασία 

Η δημοπρασία θα διενεργηθεί διαδικτυακά υπό την εποπτεία της Τριμελούς Επιτροπής διενέργειας Δημοπρασιών της Κτηματικής Υπηρεσίας, η οποία κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας θα βρίσκεται στο κατάστημα της Κτηματικής Υπηρεσίας.
 
Ο τύπος της δημοπρασίας είναι «απλή πλειοδοτική» δηλαδή οι δημοπρατούμενες θέσεις κατακυρώνονται στον ενδιαφερόμενο που θα προσφέρει το υψηλότερο τίμημα.

Κάθε νέα προσφορά, προκειμένου να γίνει δεκτή, πρέπει να είναι μεγαλύτερη της αμέσως προηγούμενης (υπερισχύουσας), κατά το βήμα της δημοπρασίας το οποίο ορίζεται σε 3% της τιμής εκκίνησης ή ακέραιο πολλαπλάσιο αυτού. Η πρώτη προσφορά γίνεται αποδεκτή, εφόσον είναι τουλάχιστον ίση με την τιμή εκκίνησης και εντός του χρόνου που ορίζεται από τη διακήρυξη.
 
Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας στον συμμετέχοντα εμφανίζονται: η τιμή εκκίνησης, η κατάταξή του, το ιστορικό των προσφορών του και ο χρόνος του συστήματος διεξαγωγής των ηλεκτρονικών δημοπρασιών.
 
Η διάρκεια του πλειστηριασμού είναι τριάντα λεπτά. Εάν όμως εντός του τελευταίου τρίλεπτου πριν τη λήξη του χρόνου της ηλεκτρονικής δημοπρασίας υπάρχει αποδεκτή από το σύστημα προσφορά, το πέρας του χρονικού διαστήματος θα παρατείνεται αυτομάτως για ένα τρίλεπτο. Η παράταση επαναλαμβάνεται εφ’ όσον στο διάστημα των 3 λεπτών υπάρξει έστω και μια έγκυρη προσφορά, μέχρι να παρέλθει άπρακτο τρίλεπτο παράτασης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.