Επιδειξη διασωσης απο τα μελη του Σωματος Σαμαρειτων

Σε προσομοίωση ατυχήματος στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής

Επίδειξη Αντιμετώπισης Τροχαίου Ατυχήματος, απεγκλωβισμός θυμάτων και ακινητοποίηση αυτών πραγματοποίησε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του περιφερειακού τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην κεντρική πλατεία την Τετάρτη 18 Απριλίου.

Το Σώμα ετοίμασε ένα σενάριο, σημείωσε ο αρχηγός του κ. Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης, με δύο θύματα κάτω από το αυτοκίνητο και δύο άτομα έξω από το αυτοκίνητο, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γνωρίσει το κοινό τη δουλειά και την εκπαίδευση που χρειάστηκε για να απεγκλωβιστούν τα θύματα μέσα από αυτό το τροχαίο.

«Αυτό που θέλουμε να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι το τροχαίο δεν είναι αυτό που απλά βλέπει στον δρόμο και το προσπερνά» σημείωσε, αλλά να κατανοήσει τη δουλειά και την προσπάθεια που απαιτείται για την αντιμετώπισή του, αν συμβεί το απευκταίο.

Στη σκηνή του ατυχήματος, ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν 2 άτομα, παρέσυρε 2 άτομα στο δρόμο και για την επιτυχή διάσωση από το όχημα θα πρέπει να ακολουθηθεί η αλυσίδα διάσωσης που περιλαμβάνει τους παρακάτω κρίκους: τις άμεσες ενέργειες την κλήση σε βοήθεια, τις πρώτες βοήθειες, τις υπηρεσίες διάσωσης και το νοσοκομείο.

Το Τμήμα έκανε, το πρωί της ίδιας μέρας, εκπαίδευση  πολιτών με σκοπό την πρώτη αντιμετώπιση περιστατικών μέχρι την άφιξη των υπηρεσιών διάσωσης, με θεματολογία: «Βασική Υποστήριξη Ζωής, Πρώτες Βοήθειες, Αντιμετώπιση Τραυμάτων και Αιμορραγιών, Μυοσκελετικές Κακώσεις, Παθήσεις από Έκθεση στο Περιβάλλον, Τροχαία Ατυχήματα».

Όλο αυτό το πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας υγείας, είχε σαν σκοπό να φέρει τους πολίτες πιο κοντά στις δράσεις του σώματος, το οποίο δραστηριοποιείται όλο το χρόνο στην περιοχή μας και βρίσκεται συνεχώς σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.