250 μαθητες δινουν μαθηματα «ευ αγωνιζεσθαι»

Εχθές ολοκληρώθηκε το δίμηνο αθλητικών δράσεων με τη συμμετοχή σχολείων από όλη την Ροδόπη

Μαθήματα ευγενούς άμιλλας και «ευ αγωνίζεσθαι» έδωσαν εχθές οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής και του ΓΕΛ Ιάσμου, συμμετέχοντας στον τελικό αγώνα ποδοσφαίρου με τον οποίο ολοκληρώθηκαν οι αθλητικές δράσεις σχολείων για το διάστημα Φλεβάρη – Απριλίου. Τα παιδιά πλημμύρισαν με καλή διάθεση και αγωνιστικότητα το Πανθρακικό Στάδιο, ενώ νικητής αναδείχθηκε το ίδιο το άθλημα, καθώς μαθητές και συνοδοί έφυγαν ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή τους. 

Χρήστος Γαντζίδης «Αυτό που προέχει είναι να απολαύσουν οι μαθητές το παιχνίδι» 

Ο υπεύθυνος  του τμήματος Φυσικής Αγωγής Νομού Ροδόπης, κ. Χρήστος Γαντζίδης ενημέρωσε πως κατά την διάρκεια του διαστήματος αυτού 250 συνολικά μαθητές «μυήθηκαν» στον κόσμο του αθλητισμού, ζώντας την εμπειρία συμμετοχής σε αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και στίβου. Οι δράσεις, ωστόσο, δεν έχουν τελειωμό αφού «μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα λαμβάνουν χώρα σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες σε καθημερινή σχεδόν βάση», σύμφωνα με τον ίδιο, αρχής γενομένης από το τριήμερο τουρνουά μίνι χειροσφαίρισης που ξεκίνησε σήμερα το πρωί.
 

Ο κ. Γαντζίδης δήλωσε αρκετά ικανοποιημένος από το επίπεδο των ομάδων και έκπληκτος από την συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ εξήγησε πως πολλές από αυτές κατάφεραν να προκριθούν σε περιφερειακό επίπεδο. Εκμυστηρεύθηκε, ωστόσο, πως πριν από κάθε αγώνα συμβουλεύει τους μαθητές ότι πρόκειται απλά και μόνο για «έναν αγώνα μέσα στους  πολλούς αγώνες που θα δώσουν μέσα στην ζωή τους και αυτό που προέχει είναι η σωστή αθλητική συμπεριφορά, η ευγενής άμιλλα και ο σεβασμός στον αντίπαλο», καθώς και πως αυτό που έχει σημασία για τον ίδιο είναι η ασφάλεια των συμμετεχόντων, η αποφυγή των τραυματισμών και φυσικά «να απολαύσουν το παιχνίδι».
 
Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι οι αρχηγοί των δύο ομάδων, Χουσεΐν Χιλμί και Απόστολος Χατζηϊωαννίδης δήλωσαν περήφανοι που στηρίζουν τα σχολεία τους συμμετέχοντας σε αθλητικές εκδηλώσεις, ευχόμενοι «να νικήσει ο καλύτερος» ενώ, δίνοντας τα χέρια λίγο πριν τον αγώνα, έκαναν φανερό πως ο αθλητισμός ενώνει!
 

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής με σκορ 4-1.
 
Διαιτητές των αγώνων ήταν  ο κ. Πανταζής Σαράντης και οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Καφαλής Χρήστος και κ. Δραγανίδης Γεώργιος.
 
Η ΟΦΑ Ροδόπης ευχαριστεί τον Δήμο Κομοτηνής ( κ. Ραγκούση Μιχάλη) για την παραχώρηση του γηπέδου καθώς και την ΠΑΕ Πανθρακικός ( κ. Μπάρκουλα Γιώργο) και τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ροδόπης που συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του ποδοσφαιρικού αγώνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.