Επιτυχημενο το 3ο Γενικο Ιερατικο Συνεδριο της Μητροπολης Μαρωνειας και Κομοτηνης

Οι ιερείς της μητρόπολης αντάλλαξαν εμπειρίες και γνώρισαν θέματα που απασχολούν την ποιμαντική διακονία τους

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα Γενικό Ιερατικό Συνέδριο, του οποίου προστάτης ανακηρύχθηκε ο Άγιος Ιερομάρτυρας Κύριλλος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ο Στ΄, ο Αδριανουπολίτης.
 
Το πρωί της Δευτέρας μετά την Κυριακή του Αντίπασχα τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, συλλειτουργούντων πολλών Κληρικών της Μητροπόλεως.
 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιότατος  Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος Σοφός, ο οποίος μίλησε για την ειρήνη του Αναστημένου Κυρίου, αλλά και για τον οραματιστή Επίσκοπο της τοπικής Εκκλησίας και για τον ιερομάρτυρα Άγιον Κύριλλο τον Στ΄, αναφέρθηκε δε και σε σύγχρονα θέματα που απασχολούν την ποιμαντική διακονία των Κληρικών.
 
Μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας, αλλά και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των Αρχιερατευσάντων, Ιερατευσάντων και Διακονησάντων από αρχής μέχρι και σήμερα στην τοπική Εκκλησία.
 
Στη συνέχεια, στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κηρύχτηκε από τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα η έναρξη των εργασιών του 3ου Γενικού Ιερατικού Συνεδρίου.
 

Σε αυτό επίσημος ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρυσόστομος Νάσσης, Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Οι ακολουθίες του νυχθημέρου».
 
Στη συνέχεια ανταλλάχθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί μεταξύ των Ιερέων και του Αιδεσιμολογιωτάτου – εισηγητή, με τους συμμετέχοντες να αποκομίζουν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στην επιτέλεση των ποιμαντικών τους καθηκόντων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.