Γιλντιριμ: Κατεβασαμε ελληνικη σημαια απο βραχονησιδα

Το άσπρο - μαύρο από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας

Το άσπρο – μαύρο επιχειρεί να παρουσιάσει η Άγκυρα, με νέες δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα, στο πλαίσιο συζήτησης για το σύστημα της χώρας όπως αυτό επεβλήθη μετά το δημοψήφισμα. Ο Τούρκος πολιτικός κάλεσε τη χώρα μας σεβαστεί όπως είπε τους κανόνες καλής γειτονίας, ενώ όπως είπε «η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα».

«Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχουν νόημα να ανήκουν. Βλέπουμε ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες παρόμοιες με εκείνες των υφάλων του Καρντάκ (εννοεί τα Ίμια)» σχολίασε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σε πρωτοβουλία κατοίκων των Φούρνων να ανεβάσουν την ελληνική σημαία σε μια σειρά από βραχονησίδες, μεταξύ των οποίων και η βραχονησίδα Αντρόφωτος. 

«Επιχείρησαν να βάλουν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδες Αντρόφωτος. Οι ομάδες της Ακτοφυλακής παρενέβησαν και έχουν αφαιρέσει τη σημαία» σημείωσε και συνέχισε με συστάσεις προς την Ελλάδα.

«Συστήνουμε στην Ελλάδα να παραμείνει μακριά από τις προκλήσεις και τις εντάσεις στα πλαίσια της καλής γειτονίας. Η Ελλάδα θα πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο και δηλώνουμε πως δεν συμβιβαστούμε όταν αυτό αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας» συνέχισε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Πηγή: news247.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.