Κομοτηνη: Η γιορτη των παραδοσιακων ποικιλιων επιστρεφει για 17η φορα

Από την τοπική ομάδα του Πελίτι σε συνεργασία με 26 σχολεία της Ροδόπης

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 17.00 η Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι (τοπική ομάδα Κομοτηνής), η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και τα  9ο, 1ο, 2ο, 4ο, 6ο, 7ο, 10ο, 11ο & 12ο Δημοτικά Σχολεία Κομοτηνής, τα Δημ. Σχ.  Ξυλαγανής και Φαναρίου, τα Μειονοτικά Σχολεία 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Κομοτηνής, Δοκού, Ιάσμου, Κύμης & , Πελεκητής, τα 9ο, 11ο, 14ο Νηπιαγωγεία Κομοτηνής, Κάλχα και Κοσμίου, το Γυμνάσιο Καλλίστης και το Ειδικό Σχολείο ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής διοργανώνουν την 17η εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες στην πόλη της Κομοτηνής.
 
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ενημέρωση για την οικοτεχνία και την εμπειρία του από τις παραδοσιακές ποικιλίες από τον βιοκαλλιεργητή Νίκου Χατζηγιάννη, και εν συνεχεία θα μοιραστούν φυντάνια λαχανικών από παραδοσιακές ποικιλίες που ετοίμασαν οι μαθητές των σχολείων και η τοπική ομάδα της εναλλακτικής κοινότητας Πελίτι Κομοτηνής.
 
Στην εκδήλωση επίσης περιλαμβάνεται ζωντανή μουσική με ήχους από το μουσικό εργαστήρι ΝΟΤΑ του Χρήστου Χατζόπουλου, καθώς και δρώμενα για παιδιά.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του θερινού θεάτρου Κομοτηνής ΔΗΠΕΘΕ (απέναντι από το παρκάκι της Περιφέρειας) και διοργανώνεται υπό την αιγίδα και τη χορηγία της ΔΚΕΠΠΑΚ του Δήμου Κομοτηνής.
 
Οι διοργανωτές παρακαλούν τους ενδιαφερόμενους να έχουν μαζί τους κουτί ή σακούλα για τη μεταφορά των φυτών.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.