Εκδηλωση μνημης και τιμης στους ηρωες του Οχυρου Νυμφαιας (+Gallery)

Συγκίνησαν οι γιοι του δεκανέα Εμμανουήλ Ορφανού

Την μάχη του Οχυρού Νυμφαίας τίμησαν για άλλη μία φορά Κομοτηναίοι – και όχι μόνο – σε εκδήλωση μνήμης που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι παρευρισκόμενοι τίμησαν την επέτειο της ηρωικής αντίστασης των επτά Ελλήνων στρατιωτών που πλήρωσαν βαρύ τίμημα για αυτό το κομμάτι ελληνικής γης.

Τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της μάχης, άσβεστα χαραγμένης στην κοινή συνείδηση, εξιστόρησε o  Διοικητής της 29ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή.

Το «παρών» έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, που νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει μνημόσυνο στον Ναό της Αγίας Τριάδος προς τιμήν των πεσόντων, ο Σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής, εκπρόσωπος της Αρμενικής Κοινότητας, Δήμαρχοι, Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης, καθώς και εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας, αλλά και συλλόγων της πόλης μας.

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που κατέθεσαν το δικό τους στεφάνι οι γιοι του ήρωα δεκανέα, Εμμανουήλ Ορφανού, κερδίζοντας το πιο δυνατό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο της εκδήλωσης παρακάτω, καθώς και στιγμιότυπα, πατώντας στην κεντρική φωτογραφία.

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ με δηλώσεις στο επόμενο φύλο «ΠτΘ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.