Ενας Δημος βρηκε εναν εξυπνο τροπο να απαλλαξει τους δημοτες του απο τα δημοτικα τελη

Απλές ιδέες

Το Locorotondo είναι μια μικρή πόλη 14.000 κατοίκων στην Απουλία της Νότιας Ιταλίας. Από το 2013 ο Δήμος της πόλης είχε μια πρωτότυπη και καλή ιδέα. Επιστρέφει τα ανταποδοτικά τέλη σε όσους δημότες ή δημότισσες υιοθετήσουν ένα σκυλί από το δημοτικό κυνοκομείο της πόλης. Οι δημότες απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη για όσο διάστημα κρατάνε το ζώο κοντά τους. Για το 2017 ήταν 17 συνολικά οι οικογένειες της πόλης που είδαν να τους επιστρέφονται τα δημοτικά τέλη της χρονιάς λόγω της ένταξής τους στο πρόγραμμα.
 
Δεν είναι απλά οικονομικό το θέμα. Είναι μια έμπρακτη επιβράβευση σε όσους και όσες με τρόπο υπεύθυνο παίρνουν ένα ζώο κοντά τους, το προσέχουν και το φροντίζουν. Και βέβαια έχει ένα συμβολισμό και μια σημασία για την ποιότητα ζωής των ζώων αλλά και ολόκληρης της πόλης.
 
Απλές και όμορφες ιδέες φτάνει να γίνονται πράξη. Καμιά σχέση με το απαράδεκτο σχέδιο νόμου του (οικολόγου!) Γιάννη Τσιρώνη που καλεί τους ζωόφιλους ανάμεσα στ’ άλλα να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Εξομοιώνοντας το ζώο που κρατάς κοντά σου με το Ι.Χ. σου. Τόσο απλά, προκλητικά και «οικολογικά».
 
Πηγή: www.aplotaria.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.