Θετικοι οι φορεις του τουρισμου της ΠΑΜΘ για τη δημιουργια παρατηρητηριου επισκεψιμοτητας

Εποικοδομητική η συζήτηση κατά την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας

Θετική και εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνεδρίαση του συμβουλευτικού οργάνου διαχείρισης προορισμού για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Απριλίου, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό όλων των φορέων τόσο για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, όσο και την βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων με στόχο την κοινή ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της.
 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του και Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης, είναι ιδιαίτερα θετικό ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της Περιφέρειας ΑΜΘ συστήθηκε, με απόφαση του περιφερειακού Συμβουλίου, το συγκεκριμένο όργανο, για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας.
 
Θεωρεί δε ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος και υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας, είχε απαρτία.
 
«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε μια καθαρά επαγγελματική συζήτηση, γιατί ο Τουρισμός βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού από τον Περιφερειάρχη» σημείωσε ο κ. Αντωνιάδης, επισημαίνοντας πως τέθηκαν ερωτήσεις από όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα της επόμενης τριετίας για τον τουρισμό της Περιφέρειας και τις δράσεις που προτίθεται η ΑΜΘ να αναλάβει.
 
«Όλοι εντόπισαν πως η ιδέα να δημιουργήσουμε ένα παρατηρητήριο επισκεψιμότητας, όπου θα καταγράφονται οι ροές και τι προτιμούν οι τουρίστες στην ΠΑΜΘ είναι επιβεβλημένη» ανέφερε, ενώ στις δράσεις που παρουσιάστηκαν έγιναν συμπληρώσεις, παρατηρήσεις και διορθώσεις από τα μέλη του οργάνου.
 
Να υπενθυμίσουμε πως το Παρατηρητήριο θα έχει σαν στόχο την καταγραφή των τουριστών-επισκεπτών που προτιμούν ως προορισμό της ΑΜΘ, αλλά και τις εντυπώσεις τους από τη διαμονή ή διέλευση από αυτή.
 
Τα μέλη συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά στις αρχές του Μαΐου, προκειμένου να εξειδικεύσουν όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Τρίτης.
 
Βέβαια σκοπός της Περιφέρειας, σημείωσε ο κ. Αντωνιάδης, είναι το όργανο αυτό να λειτουργήσει με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ώστε να μπορέσουν όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αυξήσουν την τουριστική κίνηση τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.
 
«Σιγά σιγά το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη, συνειδητοποιούν όλοι οι άνθρωποι του τουρισμού ότι πρέπει να συνταχθούν επαγγελματικά για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε πραγματικά τον πλούτο αυτό που έχει η Περιφέρειά μας» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.