Κυπελλουχος ΕΠΣ Θρακης 2017-2018 η Δοξα Προσκυνητων!

Επικράτησε του Σιδηροχωρίου με 6-5 στην "ρώσικη ρουλέτα"

Το απόγευμα της Κυριακής διεξήχθη ο 38ος τελικός στην ιστορία του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης με την Δόξα Προσκυνητών να επικρατεί της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου με 6-5 στην διασικασία των πέναλτι και να κατακτά το 2ο κύπελλο της ιστορίας της.

Το σκορ της κανονικής διάρκειας ήταν 1-1 με σκόρερ τους: Μίλλερ(43') και Βάσκο(93').

Οι 2.000 φίλαθλοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΠΣ Θράκης και φυσικά των διοικήσεων των δύο ομάδων παρακολούθησαν έναν τελικό που παρά το μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, άφησε άπαντες ικανοποιημένους όσον αφορά την εξέλιξη του.

Δύο κόκκινες, γκολ-ισοφάριση από τον Βάσκο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, παράταση και φυσικά πέναλτι είναι τα στοιχεία που κάνουν ιδιαίτερο τον φετινό τελικό.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 2ο λεπτό έχασε σημαντικά ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Λάζαρο Στοΐνοβιτς να κάνει ένα πολύ καλό σουτ λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νικολίτσα.

Η «απάντηση» από πλευράς Προσκυνητών ήρθε στο 36ο λεπτό με το σουτ του Βάσκου να περνάει ψηλά άουτ.

Στο 43' το Σιδηροχώρι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ανυφαντάκη ο Στέφανος Μίλλερ ξεμαρκαρίστηκε ωραία από τον προσωπικό του αντίπαλο και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε χωρίς κάποια αξιόλογη ευκαιρία με το σύνολο του Ζόραν Στοΐνοβιτς να «παγώνει» τον ρυθμό του παιχνιδιού και να μην επιτρέπει στους Προσκυνητές να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Στην τελευταία φάση του αγώνα και συγκεκριμένα στο 93ο λεπτό ο Τρίχας εκτέλεσε φάουλ από την αριστερή πλευρά με την μπάλα να καταλήγει στον Σιχλιμοίρη που βρισκόταν στο δεύτερο δοκάρι και με ψυχραιμία μοίρασε όμορφη ασίστ στον Βάσκο που από κοντά έκανε το 1-1.

Στο σημείο αυτό υπήρξαν εντονες διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή Κακουλίδη και τον τέταρτο διαιτητή(Δρακίδης) από τους ανθρώπους του Σιδηροχωρίου που θεωρούσαν πως δεν υπήρχε φάουλ στην φάση από την οποία προήλθε το γκολ του Βάσκου. Αποτέλεσμα αυτής της διαμαρτυρίας ήταν η υπόδειξη απευθείας κόκκινης στον Πανουργιά.

Στην παράταση η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου πίεσε για να μπει ξανά μπροστά στο σκορ όμως οι Προσκυνητές έκλεισαν καλά όλους τους χώρους και χωρίς να σημειωθεί κάποια αξιόλογη ευκαιρία οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παράτασης ο Κακουλίδης υπέδειξε δεύτερη κίτρινη στον Παρασκευόπουλο (σ.σ είχε αντικατασταθεί και βρισκόταν στον πάγκο) για διαμαρτυρία.

Εκεί οι δύο πεντάδες των ομάδων ευστόχησαν στα πέναλτι που ανέλαβαν, με τον Κρασσώνη να αναλαμβάνει την έκτη εκτέλεση από την πλευρά του Σιδηροχωρίου και να νικιέται από τον Νικολίτσα.

Το τελευταίο πέναλτι έμελλε να είναι η εκτέλεση του Δραγανίδη που χάρισε στην ομάδα του το δεύτερο κύπελλο στην ιστορία των Προσκυνητών.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, μετά το εύστοχο πέναλτι του Πασχάλη Δραγανίδη όλη η ομάδα των Προσκυνητών έγινε ένα κουβάρι και φώναζαν το όνομα του αρχηγού τους Νίκου Τρίχα, ενώ από την άλλη υπήρχε φανερή απογοήτευση στην πλευρά του Σιδηροχωρίου για τον τρόπο που έχασαν το τρόπαιο.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του παιχνιδιού το χορευτικό συγκρότημα Πολιτιστικού συλλόγου Γυναικών Νέου Σιδηροχωρίου και ο Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Εύξεινος Πόντος» προσφέροντας αμφότερες  ένα πλούσιο χορευτικό θέαμα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο. Ενώ στο ημίχρονο μία ομάδα μικρών χορευτριών από τη σχολή ''Let's Dance” διασκέδασαν το κοινό στην διάρκεια της ανάπαυλας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου(Ζόραν Στοΐνοβιτς): Κορωνάκης, Χατζήπαπα, Παρασκευόπουλος(68' Μαυράκης), Μίλλερ, Λεφής, Κούτρας, Στοΐνοβιτς(90' Αλεξακούδης), Ανυφαντάκης, Πανουργιάς(81' Μουρατίδης), Κρασσώνης, Γάιδας.

Δόξα Προσκυνητών(Νίκος Μπαχαρίδης): Νικολίτσας, Πότσης, Μόσχος, Σιδηρόπουλος, Κελεσίδης, Τρίχας, Δημητριάδης(78' Καραγιαννίδης), Χακάν(99' Δραγανίδης), Σιχλιμοίρης, Βάσκος, Τσορτανίδης(55' Παγώνης).
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.