Φερνει κινδυνους η «γεωστρατηγικη αναβαθμιση» της χωρας

Η διασταύρωση αγωγών και δικτύων μεταφοράς δημιουργεί κινδύνους, τόνισε από την Κομοτηνή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής

Την άποψη πως η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αποτελεί κλιμάκωση της επιθετικότητας της τουρκικής Κυβέρνησης, σε μια εποχή που οι διεθνείς ανταγωνισμοί στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται σε έξαρση, εξέφρασε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ κ. Γιάννης Δελής από την Κομοτηνή.
 
Ο βουλευτής του ΚΚΕ βρέθηκε στην πόλη μας σε συγκέντρωση του κόμματος την Τετάρτη 21 Μαρτίου, όπου ανέπτυξε τις θέσεις για τις διεθνείς και τις εσωτερικές εξελίξεις, σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την περιοχή μας.
 
Η Κομοτηνή ήταν η κατάληξη μιας περιοδείας του κ. Δελή στην περιοχή, που ξεκίνησε από την Ξάνθη, όπου επισκέφτηκε το Πολυτεχνείο και μίλησε με φοιτητές και καθηγητές, ενώ επισκέφτηκε και τις φοιτητικές εστίες της Ξάνθης, όπου διαπίστωσε πως υπάρχει μια απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση, λόγω έλλειψης προσωπικού και χρηματοδότησης, ενώ αυτές δεν καλύπτουν τις συνολικές ανάγκες των φοιτητών.
 
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σύνολο των κεντρικών πολιτικών ζητημάτων, τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής πολιτικής, προβάλλοντας την πρόταση του ΚΚΕ για την απάντηση στη σημερινή βαρβαρότητα, η οποία, τόνισε, αποδείχθηκε πως δεν αλλάζει με την εναλλαγή κυβερνήσεων, όσες και αν είναι αυτές.
 
 

«Η επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια θα είναι χειρότερη από τη σημερινή» 

Σήμερα βλέπουμε, σημείωσε, την αποκάλυψη του καινούριου παραμυθιού που «πλασάρει» η κυβερνητική πλειοψηφία για την επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια, η οποία, τόνισε, θα είναι χειρότερη από τη σημερινή, μιας και όχι μόνο θα ισχύουν οι μνημονιακοί νόμοι, αλλά σε αυτούς θα προστίθενται και καινούριοι.
 
Όσο για τις εξωτερικές εξελίξεις, αυτές θεωρεί πως είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές και όπως είναι φυσικό απασχολούν περισσότερο τον κόσμο στην περιοχή μας.
 
Η ανάλυση του ΚΚΕ είναι πως όσα συμβαίνουν στην εξωτερική πολιτική είναι η συνέχεια της εσωτερικής πολιτικής και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, αλλά και απόρριψη όλου αυτού του ιδεολογήματος περί γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας.
 
Και αυτό γιατί ουσιαστικά πρόκειται για την γεωστρατηγική αναβάθμιση των μεγάλων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, την οποία επιδιώκουν και όλες οι γειτονικές χώρες, για αυτό ζούμε τις συγκρούσεις, τις εντάσεις και τους ανταγωνισμούς, που στη γειτονιά μας έχουν διαλύσει ολόκληρα κράτη, όπως η Συρία.
 
 

«Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα έπρεπε ήδη να έχουν απελευθερωθεί»

Ο κ. Δελής αναφέρθηκε και στο θέμα των δύο στρατιωτικών που βρίσκονται κρατούμενοι στην Τουρκία, σημειώνοντας πως θα έπρεπε ήδη να έχουν απελευθερωθεί και πως η όλη κατάσταση αποτελεί κατά τη γνώμη του κόμματος κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκικής Κυβέρνησης, κάτι που δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί.
 
Άλλωστε αυτό είναι το τελευταίο μιας σειράς επεισοδίων που συμβαίνουν το Αιγαίο το τελευταίο διάστημα, και τώρα μεταφέρεται η ένταση και στην ξηρά. «Τα πράγματα είναι πολύ ανησυχητικά, πάρα πολύ δύσκολα, και γίνονται ακόμα χειρότερα με όλα τα σχέδια που υπάρχουν για τις Νατοϊκές βάσεις και στην περιοχή της Θράκης» σημείωσε, όπου διασταυρώνονται και περνούν διάφοροι αγωγοί και δίκτυα μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων.
 
Άλλωστε δεν είναι τυχαία η ύπαρξη τόσων στόλων στην ανατολική Μεσόγειο, όπου βρίσκονται τα οικόπεδα των υδρογονανθράκων, και κάθε μεγάλος πολυεθνικός όμιλος έχει από δίπλα του ένα στόλο για να στηρίζει τα συμφέροντά του.
 
«Αυτό γίνεται και εδώ και είναι επικίνδυνο. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ο φύλακας της ειρήνης, φέρνει τον πόλεμο και την καταστροφή» σημείωσε, τονίζοντας πως αυτό θα πρέπει να συνειδητοποιηθεί από το λαό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.