«Δινουμε ζωη. Ειναι στο αιμα μας»

Το μήνυμα της πρώτης εθελοντικής αιμοδοσίας της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ

Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, 21 Μαρτίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής «Κώστας Βάρναλης» και του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της σχολής, με την πολύτιμη βοήθεια του αρμόδιου τμήματος του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής.
 
Η αιμοδοσία ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και διήρκησε έως και τη 1.00 το μεσημέρι στην αίθουσα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τομέα Ιδιωτικού και έτυχε θερμής ανταπόκρισης από την φοιτητιώσα νεολαία του Τμήματος, γεγονός που αποδεικνύεται και από την συγκεντρωθείσα ποσότητα, η οποία άγγιξε τις 31 φιάλες αίμα, 7 εκ των οποίων απορρίφθηκαν για διάφορους λόγους. 

Βασιλική Τάτση «Ελπίζουμε να καθιερωθεί σε ετήσια βάση» 

Την ιδιαίτερη χαρά της για την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΑΝΟΚ, υπογράμμισε στον «ΠτΘ» η αντιπρόεδρος του φοιτητικού Συλλόγου κ. Βασιλική Τάτση, ευχόμενη την καθιέρωση της σε ετήσια βάση, καθώς όπως τόνισε τόσο η Κοσμητεία όσο κι όλες οι δυνάμεις που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση αυτή από την πρώτη στιγμή. 

«Στεκόμαστε στο πλάι των συνανθρώπων μας σε δύσκολες στιγμές» 

Για μία ημέρα γιορτής έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχάλης Μιχαλάκης, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την  ανταπόκριση των συμφοιτητών του στο κάλεσμα του Συλλόγου.
 
«Η πρωτοβουλία αυτή και η προσέλευση των φοιτητών της Νομικής, αποδεικνύει πως αναγνωρίζουμε την ανάγκη που υπάρχει και στεκόμαστε στο πλάι των συνανθρώπων μας σε δύσκολες στιγμές» τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως «θα μπορούσε η ανάγκη αυτή να αφορά σε κάποιον από εμάς, σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο, επομένως δείχνουμε εμπράκτως ότι βρισκόμαστε στο πλευρό τους».
 
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην «παράδοση» της ΣΕΦΑΑ που πραγματοποιεί εθελοντικές αιμοδοσίες εδώ και αρκετά χρόνια, δηλώνοντας την έκπληξή του για το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν είχε γίνει κάτι αντίστοιχο στην Νομική, επισημαίνοντας ωστόσο πως η προσέλευση του κόσμου και η γενικότερη επιτυχία του εγχειρήματος αποτελούν τα εχέγγυα για την καθιέρωση της αιμοδοσίας και τα επόμενα χρόνια. 

Ελένη Φούρκα «Όλοι μπορούμε να αφιερώσουμε 10 λεπτά από την ζωή μας προκειμένου να σώσουμε έναν συνάνθρωπό μας» 

Τη δικιά της εμπειρία από τον εθελοντισμό θέλησε να μοιράστηκε με τον «ΠτΘ» η φοιτήτρια Νομικής κ.Ελένη Φούρκα, η οποία επεσήμανε πως «όλοι μπορούμε να αφιερώσουμε 10 λεπτά από τη ζωή μας προκειμένου να σώσουμε έναν συνάνθρωπό μας» για να σημειώσει πως «ο εθελοντισμός είναι ό,τι πιο σημαντικό στις μέρες μας, ένα δείγμα ανθρωπιάς».
 

Η ίδια μάλιστα θέλησε να διώξει κάθε στοιχείο φόβου που ενδεχομένως να υπάρχει και προέτρεψε όλους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. «Η διαδικασία δεν είναι επίπονη αντίθετα οι αρμόδιοι νοσηλευτές γνωρίζουν, ελέγχουν τις καταστάσεις, αποτρέποντας αποτελεσματικά  κάθε πιθανό  κίνδυνο» σημείωσε καταληκτικά.
 
Της εθελοντικής αιμοδοσίας προηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ενημερωτική εκδήλωση στην Σχολή κατά τη διάρκεια της οποίας εκπρόσωποι του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης ενημέρωσαν τους φοιτητές σχετικά με την αιμοδοσία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.