Επεσαν οι υπογραφες για το νεο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Ξεκινούν και επίσημα οι διαδικασίες για την ανέγερση - Ιστορική μέρα για τη Ροδόπη χαρακτήρισε την υπογραφή ο διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργος Φιλιππίδης

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του ΙΣΝ «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα», που περιλαμβάνει την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21 Μαρτίου στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα σημάνει την έναρξη υλοποίησης σημαντικών δωρεών του ΙΣΝ στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, προϋπολογισμού που αναμένεται να υπερβεί τα 200 εκατομμύρια ευρώ, εξασφαλίζοντας την άριστη υλοποίηση και λειτουργία των έργων.

Να υπενθυμίσουμε πως το Σεπτέμβριο του 2017, το ΙΣΝ, σε συνέχεια συζητήσεων με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο υπέδειξε τις μεγαλύτερες, κατά προτεραιότητα, ανάγκες στον τομέα της υγείας στη χώρα, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις σε υποδομές, σε όλη την επικράτεια, την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις.
 
Στην εκδήλωση για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας παρευρέθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΝ, εκπρόσωποι της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας καθώς και εκπρόσωποι των οργανισμών το έργο των οποίων αναμένεται να ενισχυθεί μέσα από τις νέες δωρεές, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργος Φιλιππίδης.
 
Επίσης παρέστησαν οι βουλευτές Ροδόπης κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, καθώς και ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης. 

Επένδυση με ανταμοιβή το κοινωνικό όφελος 

«Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκτός από πράξη κοινωνικής ευθύνης, είναι και μια μεγάλη επένδυση με ανταμοιβή το κοινωνικό όφελος», ανέφερε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην τελετή υπογραφής, σημειώνοντας πως θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για τους πολίτες, διότι υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό.
 
Συμπλήρωσε δε πως πλέον στην Ελλάδα, έχει πάψει να θεωρείται η στήριξη της Δημόσιας Υγείας περιττό δημοσιονομικό βάρος, και η συρρίκνωση και η υποβάθμιση των δομών και υπηρεσιών υγείας ο κανόνας.
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΝ κ. Ανδρέας Δρακόπουλος υπογράμμισε πως το ΙΣΝ έχει επιτύχει την άψογη συνεργασία μέσα σε κλίμα διαφάνειας και κοινού οράματος μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
 
Εκτίμησε πως η δωρεά στην Υγεία θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες, όπως είπε ο κ. Δρακόπουλος. Με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο, είπε, καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Ιδρύματος.
 
 

Έρχεται ο Ρέντσο Πιάνο 

Ιστορική μέρα για τη Ροδόπη χαρακτήρισε την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργος Φιλιππίδης, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην περιοχή μας, σημειώνοντας πως έχει ένα από τα παλιότερα νοσοκομεία της χώρας και θα έπρεπε να ακολουθηθεί μια διαδικασία ριζικής αποκατάστασης, σε μια ιδιαίτερη περιοχή.
 
Άλλωστε, όπως ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης, η δημιουργία νέου νοσοκομείου αποτελούσε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα και της νέας διοίκησης, αλλά και του υπουργείου Υγείας.
 
«Τελικά ο στόχος επετεύχθη και από σήμερα ξεκινούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου» σημείωσε, για αυτό και το πρωί της Παρασκευής θα βρίσκονται στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης με κλιμάκιο αποτελούμενο από 40 άτομα από το ίδρυμα, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, και τον διάσημο αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο.
 

Ο διάσημος αρχιτέκτονας, σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης, θέλει να έρθει στην Κομοτηνή, να δει από κοντά το παλιό νοσοκομείο, και φυσικά το οικόπεδο στο οποίο θα γίνει η ανέγερση του νέου Νοσοκομείου.
 
Ο ογδοντάχρονος αρχιτέκτονάς θα έρθει στην περιοχή για να κάνει μια αυτοψία του χώρο, ώστε να προσθέσει τη δική του πινελιά στις μελέτες που έχουν ήδη αποσταλεί και επεξεργάζεται το ίδρυμα.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα υπάρχει η δυνατότητα από όποιον το επιθυμεί να λάβει την όποια πληροφορία, να ρωτήσει τους καθ’ ύλην αρμόδιους για την κατασκευή του νοσοκομείου, και να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για όσα προϋπήρχαν στις μελέτες και όσα ζητά το Νοσοκομείο Κομοτηνής να ενταχθούν.
 
«Είμαι πεπεισμένος ότι το καινούριο νοσοκομείο θα είναι ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή, καθώς θα τύχει διεθνούς πιστοποίησης, και όταν με το καλό τελειώσει θα είμαστε μάρτυρες ίσως ενός από τα καλύτερα νοσοκομεία που θα λειτουργεί στη χώρα» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Φιλιππίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.