Οι φοιτητες του Τμηματος Παρευξεινιων στις αιθουσες του 1ου Γυμνασιου

Ανέλαβαν τη δημιουργική απασχόληση όσων μαθητών το επιθυμούσαν εκτός ωρολογίου προγράμματος στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης

Επτά φοιτητές του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, βρέθηκαν για λίγο διάστημα στις σχολικές τάξεις του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, αναλαμβάνοντας το έργο της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών εκτός ωρολογίου προγράμματος στο πλαίσιο των  μαθημάτων της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας.
 
Συγκεκριμένα οι Ευστράτιος Γιασιμάκης, Αμαλία Αβραμίδου, Άννα Καραματσίδου, Ευαγγελία Πιλάτου, Μαρία Χώτου, Μελίσσα Παρλάκ και Βασιλική Ανυσιάδου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, ανέλαβαν την ημερήσια δημιουργική απασχόληση των μαθητών και των τριών τάξεων, «συμπληρώνοντας» οχτώ ώρες εβδομαδιαίως, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.
 
Οι ίδιοι μιλώντας στον «ΠτΘ» εξήγησαν πως αποδέχτηκαν τη δυνατότητα που τους δόθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κρίνοντας ως μεγαλύτερη την συνάφεια του αντικειμένου τους σε σχέση με τους υπόλοιπους διαθέσιμους φορείς πρακτικής άσκησης, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι μερίδα αυτών είχαν ήδη προγενέστερη εμπειρία διδασκαλίας από εθελοντικές δράσεις του Πανεπιστημίου.  
 
Για την προετοιμασία τους , όπως εξήγησαν, το σχολείο τους παρείχε από την πρώτη στιγμή τα σχετικά βιβλία και την ύλη διδασκαλίας, ενώ πολύτιμη ήταν και η καθοδήγηση της Προέδρου του Τμήματος κ. Μαρίας Δημάση. Οι ίδιοι έκαναν λόγο για μία «άψογη» συνεργασία με τους μαθητές, τονίζοντας πως « οι μαθητές ήταν αρκετά συνεργάσιμοι και έδειχναν προθυμία και ενδιαφέρον» εντοπίζοντας το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν στην μικρή ανταπόκριση των μαθητών στην πρόσκληση του Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
 
Καταληκτικά οι ίδιοι έκαναν λόγο για μία «ενδιαφέρουσα» εμπειρία, με κάποιους μάλιστα εκ των συμμετεχόντων να δηλώνουν πως πιθανόν θα ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη επαγγελματική πορεία στο μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.