Ξεπερασε καθε προσδοκια η συμμετοχη στο 1ο σεμιναριο παραδοσιακων χορων και Λαογραφιας στον Ιασμο

Με συμμετοχή χορευτών και χοροδιδασκάλων από όλη τη Θράκη

 Η Θράκη έχει μία ανεξάντλητη λαογραφική παράδοση και είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως οι κάτοικοί της δεν χάνουν ευκαιρία να δείχνουν την αγάπη τους για αυτήν.
 
Ακόμη μία απόδειξη είναι η τεράστια συμμετοχή με την οποία διεξήχθη στις 17 Μαρτίου το «1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χορών και Λαογραφίας – ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ 2018», αφού σε αυτό υπήρξαν συμμετοχές δεκάδων χορευτών και χοροδιδασκάλων από τον Νομό Ροδόπης, Ξάνθης και όχι μόνο!
 
Το «ταξίδι» στην παράδοση με «οδηγό» τον εισηγητή του σεμιναρίου, κ. Αχιλλέα Τσιάρα ολοκληρώθηκε ξεπερνώντας κατά πολύ κάθε προσδοκία, μιας και στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου,  που διοργάνωσε τις εκδηλώσεις ανταποκρίθηκαν το Χορευτικό Εργαστήρι ΦΕΞ, ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής, ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, το “Δρω” Σαπών, ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, η Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος 'Η Θράκη', ο Σύλλογος Εβριτών Νομού Σερρών, το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, η «Καλλίστη», η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνήςκαι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσσούνης.
 

Όλα τα μέλη των συλλόγων σαν μία μεγάλη παρέα  διασκέδασαν μαζί με πολύ χορό τραγούδι υπό τους ρυθμούς της παραδοσιακής μουσικής, ενώ στο τέλος το υλικό του σεμιναρίου, όπως βίντεο, φωτογραφίες και κείμενα μοιράστηκε στους συμμετέχοντες σε ψηφιακή μορφή.
 
Εμείς συγχαίρουμε όλους όσους συμμετείχαν με καλή διάθεση και μεράκι και ελπίζουμε το σεμινάριο να επαναληφθεί με την ίδια ή ακόμη και μεγαλύτερη επιτυχία! Χ.Κ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.