Μπλοκο απο ΔΟΕ και Συλλογο εκπαιδευτικων ΠΕ Ροδοπης στο πιλοτικο προγραμμα του ΙΕΠ για τα διγλωσσα νηπιαγωγεια

Στάση εργασίας με καθολική συμμέτοχή των εκπαιδευτικών στα τρία νηπιαγωγεία της Ροδόπης

Στάση εργασίας κηρύχθηκε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, πρώτη ημέρα που είχε προγραμματιστεί από το Υπουργείο Παιδείας να ξεκινήσει η υλοποίηση της πράξης «Πιλοτικές Παρεμβατικές Δράσεις Υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης», στα τρία νηπιαγωγεία της Ροδόπης. Η κίνηση αυτή έτυχε της καθολικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών των δομών αυτών, που συμμετείχαν όλοι στη στάση εργασίας.
 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Στέφανος Μακρυγιάννης, ο Σύλλογος και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας προκήρυξαν στάση εργασίας και στα τρία νηπιαγωγεία, στα οποία υπήρξε 100% συμμετοχή.
 
Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι όλα κύλησαν ήρεμα και συνομίλησαν με τις συνεργάτριες του προγράμματος, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί.
 
«Συνομιλήσαμε ευγενικά με τις συνεργάτριες του προγράμματος. Ούτε αντίπαλοί μας είναι αυτοί αλλά ούτε οι γονείς των παιδιών» σημείωσε ο κ. Μακρυγιάννης.
 
Τα τρία νηπιαγωγεία είναι τα νηπιαγωγεία Αρριανών, Πάσσου και Ασωμάτων.
 
Να υπενθυμίσουμε πως το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα έχει συναντήσει την αντίδραση τόσο της ΔΟΕ όσο και των τοπικών Διδασκαλικών Ενώσεων, με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Οι Τρείς Ιεράρχες» να έχει εκφράσει τις ενστάσεις του τόσο για τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνονται οι Νηπιαγωγοί για το πρόγραμμα, μιας και η πρόσληψη γίνεται με σύμβαση μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου, αλλά και για το γεγονός ότι εφαρμόζεται χωρίς καμία επαφή με τους εκπαιδευτικούς, ενώ ο ρόλος των συνεργατών αυτών είναι απροσδιόριστος.
 
Το τι θα γίνει τις επόμενες μέρες, θα αποφασιστεί από έκτακτο ΔΣ που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος, ώστε να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, τις οποίες όμως ο κ. Μακρυγιάννης δεν θέλησε να προκαταλάβει, παραπέμποντας στις αποφάσεις που θα πάρει το ΔΣ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.