Μικροι εξερευνητες εν δρασει!

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Γνωρίζω την πόλη μας, αγαπώ τον πολιτισμό της»

Με μεγάλο ενδιαφέρον από πολλά σχολεία της πόλης μας συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω την πόλη μας, αγαπώ τον πολιτισμό της», που ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη εντός ενός ευρύτερου πλαισίου συνεργασίας του Δήμου Κομοτηνής με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.
 
Εχθές το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής με υπεύθυνο τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Μιχάλη Πολυτσάκη επισκέφθηκε πολλά μνημεία και ιστορικές τοποθεσίες στο κέντρο της Κομοτηνής, όπου οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν και κατέγραψαν με τον δικό τους τρόπο την πολιτισμική μας κληρονομιά! 

Ελευθερία Σιώπη «Πολιτιστική κληρονομιά δεν είναι μόνο τα ιστορικά μας μνημεία, αλλά και η συμβολή σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως ο Χαρίσιος Βαμβακάς»

«Το σχολείο μας διοργανώνει πολλές δράσεις με άξονα την πολιτισμική μας κληρονομιά», εξήγησε η Διευθύντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Ελευθερία Σιώπη, «αν και το 2018 είναι έτος αφιερωμένο σε αυτήν, είναι επί της ουσίας ένα τόσο μεγάλο κεφάλαιο που δεν πρέπει να λησμονούμε καθημερινά».
 

Βασική αποστολή του κάθε εκπαιδευτικού, συνέχισε η ίδια, είναι να «παραδώσει στις επόμενες γενιές τα όσα παρέλαβε από τις προηγούμενες». Εξ ου πολιτιστική κληρονομιά δεν αποτελούν μόνο τα ιστορικά μνημεία, αλλά και η προσφορά προσωπικοτήτων, όπως ο Χαρίσιος Βαμβακάς, που έχουν συμβάλλει σημαντικά στην διαμόρφωση των σημερινών συνθηκών ζωής.
 
Προκειμένου, λοιπόν, να καλλιεργηθεί το αίσθημα του σεβασμού στα μικρά παιδιά τους ζητήθηκε να συλλέξουν από το σπίτι τους παλιές φωτογραφίες, αλλά και μαρτυρίες παλαιότερων, ώστε να μην σταθούν σε μία απλή διαδικασία καταγραφής.
 

Κλείνοντας, η κ. Σιώπη αναφέρθηκε και σε άλλες δράσεις στις οποίες συμμετέχει το σχολείο, όπως η δράση «Κολύμπι στα σχολεία», με υπεύθυνο τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Γιώργο Κυριαζίδη και «Χελιδονίσματα», με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό, κ. Σταυρούλα Εμμανουηλίδη. 

Φοιτητές και μικροί μαθητές εξερευνούν μαζί την Κομοτηνή

Δεκάδες μικροί μαθητές βρέθηκαν, λοιπόν, σε πολλά σημεία της Κομοτηνής με αφετηρία το Βυζαντινό Φρούριο. Μαζί τους η κ. Χρύσα Ταχτσίδου και ο κ. Βασίλης Τσαπούρης, φοιτητές που κάνουν την πρακτική τους στο Europe Direct, οι οποίοι ξενάγησαν τα παιδιά εξηγώντας τους με «απλά λόγια την ιστορία κάθε μνημείου», όπως είπαν και οι ίδιοι, «ενώ στην συνέχεια τα παιδιά έφτιαξαν ένα παραμύθι για μία πριγκίπισσα, φυλακισμένη στο Βυζαντινό Φρούριο, εκπλήσσοντάς μας με τον τρόπο τον οποίο εισέπραξαν την περιήγηση στην Κομοτηνή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.