Σε δεξιωση του πρεσβη του Ιραν ο Μουφτης Κομοτηνης

Πρόσκληση σε Διπλωμάτες Μουσουλμανικών χωρών να επισκεφθούν τη Θράκη

Ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή και ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, προσεκλήθησαν και παραβρέθηκαν  στην δεξίωση που παρέθεσε ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα κ. Majid M. Shabestari.

Οι Σοφολογιώτατοι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, με αρκετούς εκπροσώπους και διπλωμάτες μουσουλμανικών χωρών και να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους.

Ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν κ. Majid M. Shabestari.  ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Σοφολογιωτάτους Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης για την συμμετοχή τους στη δεξίωση, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του από την ενεργό και εξαιρετικά χρήσιμη συμμετοχή του Σοφολογιώτατου Μουφτή Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ισλαμικών Δογμάτων, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως  7 Δεκεμβρίου 2017 στην Τεχεράνη.

Οι Σοφολογιώτατοι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης στα πλαίσια των επαφών τους συναντήθηκαν και με τον Μορφωτικό Σύμβουλο της Πρεσβείας του Ιράν στην Αθήνα κ. Μ. Αλή Χέλμι και τον ενημέρωσαν για τα θέματα της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.

Ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο  Τζεμαλή και ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου προσκάλεσαν Διπλωμάτες Μουσουλμανικών χωρών στην περιοχή μας, προκειμένου μεταξύ των άλλων να αποκτήσουν προσωπική άποψη για την επί δεκαετίες ειρηνική συμβίωση και συνύπαρξη του Μουσουλμανικού και του Χριστιανικού στοιχείου της Θράκης, που αποτελεί πρότυπο προς μίμηση για  πολλές χώρες του Δυτικού και Μουσουλμανικού κόσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.