Εξερευνωντας τις κρηνες της Κομοτηνης

Νεαροί μαθητές φωτογραφίζουν και καταγράφουν μνημεία της πόλης μας

Εχθές το πρωί ξεκίνησε η δράση με σύνθημα «Γνωρίζω την πόλη μας, αγαπώ τον πολιτισμό της» που διοργανώνει η ΔΚΕΠΠΑΚ Κομοτηνής σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και την διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.
 

Η δράση έχει ως σκοπό την εξοικείωση νέων φοιτητών και μαθητών με την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας και, κατ’ επέκταση, την συμβολή τους στην διατήρησή της. Για τον λόγο αυτό 240 μαθητές από πολλά σχολεία της Κομοτηνής πρόκειται μέσα στις επόμενες μέρες να ακολουθήσουν διαδρομές με ιστορικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον, καταγράφοντάς τις και δημιουργώντας στην συνέχεια βίντεο και ζωγραφιές με τις εντυπώσεις τους. Οι δημιουργίες όλων των παιδιών θα φιλοξενηθούν σε μία μεγάλη έκθεση ανοικτή στο ευρύ κοινό  που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των «Ελευθερίων».
 

Το πρωί της Τετάρτης, λοιπόν, η έκτη τάξη του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Μάστανλη Κομοτηνής μαζί με τους δασκάλους της «ξεχύθηκε» σε όλη την πόλη καταγράφοντας τις κρήνες της. Σκοπός των μικρών «εξερευνητών» ήταν να εντοπίσουν, να φωτογραφίσουν και να σχεδιάσουν κάθε βρύση που βρίσκεται στην πόλη μας! Το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ οι δράσεις θα συνεχισθούν, περιλαμβάνοντας ακόμη περισσότερα μνημεία, μουσεία, κτήρια και πλατείες!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.