Νεα προεδρος του Περιφερειακου Συμβουλιου ΑΜΘ η Ελενη Δημουδη

Δεσμεύτηκε να εργαστεί με συνέπεια και να διασφαλίσει τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου - «Η κοινωνία απαιτεί από εμάς ωριμότητα, δημοκρατικό διάλογο, συνεργασία και λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας»

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξελέγη μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου η περιφερειακή σύμβουλος Έβρου κ. Ελένη Δημούδη-Τζατζαΐρη σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου στην Κομοτηνή.
 
Η εκλογή νέου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ κατέστη αναγκαία μετά την παραίτηση από τη θέση αυτή του κ. Σωτήρη Μποταΐτη στις 26 Φεβρουαρίου για προσωπικούς λόγους.
 
Η κ. Δημούδη-Τζατζαΐρη, μέχρι πρόσφατα Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ, εξελέγη με 28 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 19 λευκά ψηφοδέλτια.

 

Καβγάς για τη διαδικασία 

Από την εκλογής όμως δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι ενστάσεις επί της διαδικασίας, που επικεντρώθηκαν στο αν θα έπρεπε να γίνει ψηφοφορία εντός της αίθουσας από την παράταξη της πλειοψηφίας.
 
Το θέμα ήγειρε αρχικά ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Φώτης Καραλίδης, ο οποίος τόνισε πως η επιλογή του υποψηφίου προέδρου, από πλευράς της πλειοψηφίας, θα πρέπει να γίνει εντός της ειδικής συνεδρίασης, ενώ η κ. Δημούδη είχε αναδειχτεί ως υποψήφια, σε συγκέντρωση της παράταξης προ της συνεδρίασης.
 
Αυτό ξεκίνησε ένα γύρο εγκλήσεων και αντεγκλήσεων μεταξύ της διοίκησης και της αντιπολίτευσης, που κατέληξε στη διαπίστωση ότι ο Περιφερειάρχης θα πρέπει να ανέβει στα έδρανα της συμπολίτευσης, να προτείνει ως επικεφαλής την κ. Δημούδη. Όπερ και εγένετο με την πρόταση να γίνεται αποδεκτή δια ανατάσεως των χειρών από τους συμβούλους.
 
Παρόλα αυτά η αντιπολίτευση συνέχισε να αντιδρά, ενώ ακούστηκε και η άποψη ότι η όλη διαδικασία θα καταπέσει στον έλεγχο.
 
 

Δίπλα στους πολίτες το Περιφερειακό Συμβούλιο 

Μετά την εκλογή της, η νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ απευθυνόμενη στο σώμα επέλεξε να θίξει το θέμα της διαδικασίας, σημειώνοντας πως «θα ήθελα να έχει διεξαχθεί σε κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας, αντί αυτού όμως η αντιπολίτευση θέλησε να παίξει ένα μικροπολιτικό παιχνίδι. Δεν πειράζει, την αφήνουμε στην κρίση όλων».
 
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό της, προτείνοντας την για Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, και το ίδιο έκανε για όσους τη στήριξαν.
 
«Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να προεδρεύω του Περιφερειακού Συμβουλίου και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στα νέα μου καθήκοντα και να διασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου με αντικειμενικότητα» και όλα αυτά στο πλαίσιο λειτουργίας του οργάνου.
 
Δεσμεύτηκε δε πως θα εργαστεί με συνέπεια, αλλά θα πρέπει όλοι να συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, όχι μόνο διαφυλάττοντας, αλλά και αναδεικνύοντας τη, μαζί με το κύρος του.
 
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, τόνισε, είναι το ανώτατο πολιτικό όργανο της Περιφέρειάς μας και μπορεί και πρέπει με τις αποφάσεις που παίρνει και τις πρωτοβουλίες του να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες της περιοχής μας.
 
«Η κοινωνία απαιτεί από εμάς ωριμότητα, δημοκρατικό διάλογο, συνεργασία και λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας» τόνισε ή ίδια, σημειώνοντας πως ο κόσμος τους παρακολουθεί, τους κρίνει, και δεσμεύτηκε πως θα πορευτεί με συνέπεια, ζητώντας όμως τη συνεργασία όλων. 

Για καλή συνεργασία μίλησε ο Χρήστος Μέτιος 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος  Μέτιος αναφέρθηκε και αυτός στα όσα προηγήθηκαν της εκλογής της κ. Δημούδη, σημειώνοντας πως «για λίγα λεπτά δημοσιότητας επιχειρήθηκε από μεμονωμένα μέρη της αντιπολίτευσης να γίνει ένα σόου», εκφράζοντας τη λύπη του για αυτό.
 
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Σωτήρη Μποταΐτη για τη συνεργασία τους και για τις υπηρεσίες που πρόσφερε για ένα χρόνο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σημειώνοντας πως παραμένει μαχητικό και χρήσιμο στέλεχος της Περιφερειακής Αναγέννησης.
 
Συνεχάρη δε θερμά για την εκλογή της τη νέα Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ελένη Δημούδη και της ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων της, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως θα έχουν μια πολύ καλή συνεργασία και θα ανταποκριθεί επάξια στα καθήκοντά της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.