«Η Περιφερεια» του Γιωργου Σουρη απο το Θεατρικο Εργαστηρι «Διονυσος»

Για τέσσερις παραστάσεις στην Ορεστιάδα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδα «Διόνυσος» παρουσιάζει την απολαυστική και… δραματικά επίκαιρη σατιρική κωμωδία του Γεωργίου Σουρή «Η Περιφέρεια».

Μέσα από κωμικές καταστάσεις και έμμετρο ποιητικό αλλά εύθυμο λόγο, ο Σουρής παραμένει επίκαιρος και μεταφέρει την πολιτική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας μοναδικά στο σήμερα! «Η Περιφέρεια», σχεδόν εκατόν τριάντα χρόνια μετά την πρώτη παράστασή της, παραμένει ένα έργο επίκαιρο και προφητικό για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της χώρας. Είναι μία απολαυστική κωμωδία που σατιρίζει και διακωμωδεί, καταγγέλλει και αποκαλύπτει τη διαβρωτική φύση του ανθρώπου κυρίως μέσα στην πολιτική ζωή κατά την προεκλογική περίοδο. Με τον έμμετρο λόγο του, ο Σουρής ακροβατεί ανάμεσα στο ιλαρό και το γελοίο, το οικείο και την υπερβολή. Η παράσταση του «Διονύσου» τονίζει ακόμη περισσότερο αυτήν την ήδη υπάρχουσα υπερβολή, φτιάχνοντας ένα έργο βασισμένο στη φιλοσοφία του γκροτέσκο, της Commedia dell’ Arte και των comics…       

Οι συντελεστές της παράστασης 

Η διασκευή, σκηνοθεσία, και μουσική επιμέλεια είναι του Άκη Τσονίδη, τα σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πατούνα, φωτισμοί και τεχνικός ήχου ο Γιάννης Μητούδης, στην τεχνική υποστήριξη ο Ιορδάνης Βροχίδης και παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Χωρικοί: Ζήνα Ασλανίδου, Θοδωρής Γκόγκουα, Θοδωρής Καζαλτζής. Απλοχέρης: Τόλης Τσακιρίδης. Αφροδίτη: Βάσια Ζάχρα. Τενεκές: Νίκος Πατούνας. Στο ρόλο της Φλώρας η Βιβή Μιτσίτσκα.

Μόνο για τέσσερις παραστάσεις στο θέατρο Δίονυσος:
Σάββατο 10 και Κυριακή 11, και
Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Μαρτίου 2018,
στις 9.00 το βράδυ.

Info
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, τηλ. 2552028280.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.