Γιορταζουμε την Παγκοσμια Ημερα Κουκλοθεατρου στο Μουσειο Μεταξης Σουφλιου

Από την Πέμπτη 15 μέχρι και το Σάββατο 17 Μαρτίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου (21/03), οργανώνει δράσεις για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.
 
Συγκεκριμένα: 

  • Θεατρική παράσταση για παιδιά 

Την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Μαρτίου (ώρες 10:00 και 11:30), παρουσιάζεται η παράσταση «Το πάρτυ στο δάσος και ο κυρ λύκος» για νηπιαγωγεία, δημοτικά και μειονοτικά σχολεία.
 
Τα ζώα κάνουν πάρτυ και δεν καλούν τον λύκο. Εκείνος το μαθαίνει και αποφασίζει να εκδικηθεί. Η αλεπού πονηρή, ο λύκος λαίμαργος και ο λαγός αθώος και έτοιμος να επωμιστεί όλη την ευθύνη της παράλειψης. Όλοι οι καλοί από τη μια πλευρά και ο λύκος από την άλλη. Η εξυπνάδα κόντρα στη δύναμη και η καλοσύνη ενάντια στην απανθρωπιά. Το έργο πραγματεύεται την παιδική φοβία στην καθημερινότητα με στόχο το παιδί να μάθει να ξεπερνάει τους φόβους του μέσα στην κοινωνία στην οποία μεγαλώνει.
 
Ερμηνεία, κούκλες, σκηνικά: Λίτσα Μπήτιου, Χριστίνα Μπήτιου
Διάρκεια: 60 λεπτά
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. 

  • Κατασκευάζουμε μαριονέτες 

Το Σάββατο 17 Μαρτίου (ώρες 11:00 και 12:30), οργανώνονται δημιουργικά εργαστήρια κατασκευής κούκλας κουκλοθέατρουγια μικρούς και μεγάλους. Οι συμμετέχοντες, υπό την καθοδήγηση της Χριστίνας Μπήτιου, θα έχουν την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας απλά υλικά, να κατασκευάσουν τη δική τους μοναδική μαριονέτα.
 
Info
Η συμμετοχή στις δράσεις, όπως και τα υλικά, είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
 
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.