Εξι μειονοτικα σχολεια της περιοχης «Γιακα» θα επισκεφθουν την Αθηνα

Χάρη στην πρωτοβουλία του «ΕΑΝΟΣ» και τη δωρεά βιομηχανίας παγκόσμιας εμβέλειας

Την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αθήνα θα έχουν μαθητές έξι μειονοτικών σχολείων στο πλαίσιο εκπαιδευτικής τους εκδρομής, μετά από πρωτοβουλία του Ομίλου Συνεύρεσης Ιδεών «ΕΑΝΟΣ». Συγκεκριμένα ο Όμιλος απευθύνθηκε σε Βιομηχανία παγκόσμιας εμβέλειας, που προθυμοποιήθηκε να χρηματοδοτήσει τη συγκεκριμένη εκδρομή και έτσι ένα όνειρο πολλών ετών των εκπαιδευτικών κοινοτήτων των σχολείων θα γίνει πραγματικότητα.
 
Ευχαριστώντας τη Βιομηχανία για την πλήρης κάλυψη όλου του ποσού των εξόδων ο Όμιλος Συνεύρεσης Ιδεών «ΕΑΝΟΣ» παραθέτει σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Επειδή η Εμπιστοσύνη και Ενσωμάτωση στη Θράκη περνάνε από την Παιδεία και τον Πολιτισμό» το ιστορικό της πρωτοβουλίας, αναφέροντας ότι «εδώ και κάποια χρόνια η εκπαιδευτική κοινότητα έξι μειονοτικών σχολείων, από έντεκα χωριά της περιοχής «Γιακά», επιθυμούσε να ζήσει τη μοναδική εμπειρία της επίσκεψης και ξενάγησης στο ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και  στο σύμβολο του παγκόσμιου Πολιτισμού, την Ακρόπολη. Χαρακτηριστικό ήταν το παράπονο  ενός μειονοτικού Δασκάλου: «Διδάσκουμε, περιγράφουμε χρόνια τώρα την Ελευθερία, την Ιστορία, την Αθήνα, την Ακρόπολη, τη Βουλή, τη Δημοκρατία, αλλά η οικονομική  δυσχέρεια δε μας επιτρέπει, χρόνια τώρα, να τα αντικρύσουμε όλα αυτά, να τα ζήσουμε έστω για λίγο από κοντά!».
 
«Όπως γίνεται αντιληπτό» συνεχίζει η ανακοίνωση «η δυνατότητα χρηματοδότησης μιας τέτοιας εκδρομής, έχει πολυδιάστατη σημασία. Εκτός της εύλογης εκπαιδευτικής πλευράς, η επίσκεψη στη Βουλή και στην Ακρόπολη έχει εξόχως πολιτισμική διάσταση. Η μοναδική εμπειρία επίσκεψης στα σύμβολα της Δημοκρατίας, Ελευθερίας, παγκόσμιων Αξιών και Τεχνών αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία εξωστρέφειας και εμπλουτισμού, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με ορθή εκμάθηση Γλώσσας και Ιστορίας». 
 
«Πέραν αυτών, υπάρχει και η θεμιτή ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ διάσταση» εξηγεί συνεχίζοντας ο Όμιλος Συνεύρεσης Ιδεών ΕΑΝΟΣ, «εφόσον η ελληνική κοινωνία, η Ελλάδα, αγκαλιάζει Μουσουλμανόπαιδα και  γονείς στη Θράκη, τους προσφέρει δυνατότητες, περιορίζοντας ταυτόχρονα χρόνιες  προκαταλήψεις περί αποκλεισμού και απαξίωσής τους. Χτίζεται έτσι Εμπιστοσύνη, ως η ισχυρότερη βάση για συμμετοχικότητα, ευημερία και  απόκρουση “κινδύνων”».
 
Τούτων δοθέντων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι Δάσκαλοί τους, παρακολουθώντας την προσπάθεια του Ομίλου Συνεύρεσης Ιδεών ΕΑΝΟΣ για Διαφώτιση, ατομική και συλλογική Βελτίωση, προσέγγισαν  τον Όμιλο, ώστε να βοηθήσει προς την υλοποίηση ενός ανεκπλήρωτου ονείρου τόσων χρόνων. Με τις δέουσες ενέργειες του ΕΑΝΟΣ  και την επικοινώνηση του θέματος προς μία Βιομηχανία παγκόσμιας εμβέλειας, κατέστη δυνατή η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης εκδρομής. Ο Όμιλός μας εκφράζει  τη βαθύτατη ικανοποίησή του και  αμέτρητες ευχαριστίες  για το γεγονός της άμεσης ανταπόκρισης».
 
«Η πλήρης κάλυψη όλου του ποσού των εξόδων είναι ένα εξαίρετο δείγμα ευαισθησίας και συναντίληψης, ότι η υγιής συνεύρεση επιχειρηματικότητας και  κοινωνικής πρωτοβουλίας αποτελεί θεμέλιο για τις τόσο αναγκαίες υπερβάσεις στη Χώρα μας» εκτιμά ο Όμιλος, κλείνοντας την ανακοίνωσή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.