Κοινη δραση, ευαισθητοποιηση και συντονισμος για τα αδεσποτα απο τους Δημους της Ροδοπης

Σύσκεψη στον Δήμο Κομοτηνής εν όψει και του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου

Σύσκεψη με την συμμετοχή των Δημάρχων της Ροδόπης και εκπροσώπων αυτών αρμοδίων επί του θέματος των αδεσπότων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής κ. Ιωάννη Μουρτίδη.
 
Αφορμή της σύσκεψης, που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Κομοτηνής, οι ανεξέλεγκτες πλέον διαστάσεις του προβλήματος στο σύνολο της Ροδόπης, που δημιουργεί προβλήματα τόσο για τους πολίτες όσο και για τα ίδια τα ζώα, που βρίσκονται έκθετα τόσο σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης  όσο και σε βίαιες ή ακόμα και φονικές διαθέσεις κάποιων επιτηδείων, αλλά και το υπό διαβούλευση τροπολογία για τα αδέσποτα, που, μπορεί να αποσύρθηκε λόγω αντιδράσεων, αλλά θα επανέλθει σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από μια ευρύτερη συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς.
 
Σκοπός του νομοσχεδίου θα είναι ο περιορισμός του αριθμού των αδέσποτων, ενώ θα επιβάλλονται βαριές κυρώσεις σε όσους εγκαταλείπουν τα ζώα τους, υπό την λογική της πολυπόθητης από κάθε πλευρά διαμόρφωσης επιτέλους της απαραίτητης παιδείας απέναντι στα ζώα. Στην ίδια λογική και οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, οι οποίοι αναγνώρισαν το πρόβλημα και εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τους υφιστάμενους τρόπους αντιμετώπισή του, συμφώνησαν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσεων, που θα περιλαμβάνει κινήσεις ευαισθητοποίησης στις τοπικές κοινωνίες, συνέργιες και συντονισμό για την από κοινού αντιμετώπιση του ζητήματος.
 
Υπήρξε αλληλοενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση κάθε δήμου και συναπόφαση για κοινές δράσεις, οι οποίες αναμένεται να εξειδικευτούν το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.