Μειωνουν την αποσταση οι Δημοι Κιρτζαλι και Μαρωνειας – Σαπων

Τεχνική συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Κίρτζαλι στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος INTERREG Ελλάδα – Βουλγαρία

Με μία πολύωρη συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο του Κίρτζαλι επισφραγίστηκε τυπικά η έναρξη του προγράμματος INTERREG Ελλάδα Βουλγαρία που υλοποιούν συνεργαζόμενοι οι Δήμοι Κίρτζαλι, Μαρωνείας – Σαπών και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Κίρτζαλι, με τίτλο «Η Αρχαία Ροδόπη και ο Πολιτιστικός Διάδρομος του Αιγαίου για την προώθηση της ανάπτυξης της περιοχής».
 

Τον Δήμο Μαρωνείας Σαπών εκπροσώπησε ο κ. Σάκης Αντωνίου, ο οποίος είχε πολύωρη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κίρτζαλι Χασάν Αζίζ και πέντε μαθητές του μεγαλύτερου Λυκείου της πόλης, που συμμετέχουν σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρακολούθησαν την συνάντηση με μεγάλο ενδιαφέρον.
 
Στόχος του προγράμματος είναι η από κοινού δημιουργία υλικού τουριστικής προβολής, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων ,η αλληλογνωριμία και εν τέλει η δημιουργία ενός κοινού τουριστικού πακέτου αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις. Το προαναφερθέν υλικό θα είναι διαθέσιμο και από τους δύο Δήμους στους επισκέπτες των περιοχών, ενώ θα αποτυπωθεί και σε ηλεκτρονική μορφή σε κοινό τόπο.
 

Ο κ. Αντωνίου μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Μαρώνειας – Σαπών κ.Γιάννη Σταυρίδη στον Δήμαρχο του Κίρτζαλι, μαζί με την πρόσκληση να επισκεφθεί σύντομα την περιοχή προκειμένου η συνεργασία αυτή να λάβει ουσιαστικά χαρακτηριστικά και να αποτυπωθεί από μετρήσιμα στοιχεία, την οποία και αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά ο κ. Αζίζ.
 
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη της σημειολογίας της ελληνικής μυθολογίας που ενώνει τους δύο τόπους- σημεία αναφοράς του προγράμματος ,του ιερού Περπερικόν και της Μαρώνειας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.