«Grendel Metal Record Store»: Το δισκαδικο που αντιστεκεται στην ψηφιακη μουσικη

Η αγάπη του Γιάννη Κουτσογιάννη για τη metal μουσική που έγινε επάγγελμα

Ήταν 2016 όταν ο κ. Γιάννης Κουτσογιάννης πήρε την απόφαση να ανοίξει ένα metal δισκάδικο στην επαρχιακή πόλη της Κομοτηνής. Με την οικονομική κρίση να έχει φθάσει στο ζενίθ και όλα τα δισκοπωλεία να έχουν κλείσει -μιας και το να ακούσει κανείς δωρεάν την αγαπημένη του μουσική είναι απλούστατο χάρη στην σημερινή τεχνολογία- ένας λάτρης της μουσικής πήρε το μεγάλο ρίσκο, κάνοντας την μεγάλη του αγάπη επάγγελμα!

Από μικρό παιδί θυμάται τον εαυτό του να παραγγέλνει δίσκους και βινύλια των αγαπημένων του συγκροτημάτων,  είπε, εξηγώντας γιατί πήρε αυτήν την απόφαση. Αφότου παρέμεινε άνεργος  για μεγάλο χρονικό διάστημα και συνεκτιμώντας το πάθος του για την metal μουσική, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του κατάστημα, το οποίο θα έχει στα ράφια του αποκλειστικά metal  συγκροτήματα. Εξάλλου ο ίδιος γνωρίζει μέχρι και τη τελευταία λεπτομέρεια για τα συγκροτήματα αυτά, επομένως μπορεί να απαντήσει σε κάθε ερώτηση των πελατών του.

Έτσι δημιουργήθηκε το  «Grendel Metal Record Store»…          

Η επιλογή ονόματος ήταν εύκολη υπόθεση για τον ίδιο, όπως είπε, και έμπνευση αποτέλεσε το δεκαπεντάλεπτο «Grendel» ενός από τα αγαπημένα του συγκροτήματα, των Marillion. Δύο χρόνια μετά τα εγκαίνια του καταστήματος ο κ. Κουτσογιάννης κατάφερε να διατηρήσει την παρουσία του στον επιχειρηματικό χώρο, προχωρώντας, μάλιστα, πριν λίγες εβδομάδες  στη δημιουργία e-shop.
Κύρια πελατεία του δεν είναι τόσο νέοι άνθρωποι και φοιτητές, συνέχισε ο ίδιος, αλλά κυρίως «παλιοί λάτρεις της metal» που συλλέγουν … μανιωδώς CD, αυτόγραφα, μπλουζάκια των αγαπημένων τους συγκροτημάτων, αλλά ακόμη και βινύλια,  μιας και ο «ιδιαίτερος ήχος τους είναι κάτι που δεν αντιγράφεται», είπε χαρακτηριστικά.  Δεν υπάρχει προτίμηση σε κάποιο συγκρότημα, εξηγεί τονίζοντας πως «Φεύγουν τα πάντα! Metallica, Guns n Roses, Queensryche, Dream Theater, Savatage, Megadeth, Rotting Christ» Μεγάλη απήχηση έχουν και τα Boxsets, ήτοι συλλογές που συμπεριλαμβάνουν από βινύλιο, CD και βιβλία με πληροφορίες μέχρι ρεσό στα χρώματα του συγκροτήματος!

Οι «Need» έρχονται στην Κομοτηνή για μια και μοναδική εμφάνιση

Αναγνωρίζοντας ότι οι metal συναυλίες και διοργανώσεις είναι κάτι που σίγουρα λείπει από την πόλη μας, ο κ. Κουτσογιάννης σε συνεργασία με άλλα καταστήματα της πόλης που μοιράζονται το ίδιο πάθος για metal μουσική φέρνει επί σκηνής συγκροτήματα από την Κομοτηνή και όχι μόνο!

Εξ ου και τον Νοέμβριο το αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής υποδέχθηκε τους Sentinel, Crossover, Stygian Oath, Dark Nightmare, Convixion και Dead Congregation, ενώ το καλοκαίρι το «Grendel Metal Record Store» φιλοξένησε στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Kομοτηνής το «Live Poem», με τους Emerald και Comfort In Silence.

Όσο για το Σάββατο 12 Μαΐου το «Grendel Metal Record Store» φέρνει σε συνεργασία με τη Λέσχη Κομοτηναίων τους «Need» για μία μοναδική εμφάνιση. Μαζί τους οι εξαιρετικοί και ελπιδοφόροι Comfort in Silence από την Κομοτηνή. Μετά από 2 μήνες περιοδεία σε Αμερική και Ευρώπη στο πλευρό των Σουηδών Evergrey ήρθε η ώρα για το ελληνικό σκέλος του «Α tour for freedom» και μία στάση στη Κομοτηνή αποτελεί μεγάλη χαρά για όλους μας!

Για πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων μπορεί κανείς να βρει στο «Grendel Metal Record Store» στην οδό Αίνου 5, στην σελίδα του στο Facebook ή στο νέο του e-shop.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.